GORAN STANZL/POOL/PIXSELL
VIDEO PRESICE IZ MAKSIMIRA

Mamić otkrio transfere Dinama: ‘Sinoć nam je propao velik posao, a prije odbijena ponuda od 3 milijuna!‘

‘Kod Jaira je postojala želja da dođe k nama, ali ne želim nikome napraviti probleme...‘
Piše: SNObjavljeno: 16. listopad 2020. 12:27

U prostorijama Dinama održana je press konferencija na kojoj su se pojavili član uprave Krešimir Antolić i trener Zoran Mamić.

"Prijelazni rok za nas nije završen, vjerujem da će do zatvaranja u ponedjeljak biti noviteta. Kada ih bude, bit ćete obavješteni", rekao je Mamić.

"Mi smo u jednoj specifičnoj situaciji izazvanoj koronom odlučili se za Zorana Mamića koji zna što je Dinamo svjesni mogućih neugodnosti i negativnih reakcija. Na klupu je došao čovjek koji je kao igrač i trener osvojio 27 titula u Dinamu. Stavili smo čovjeka jedinog koji je osvojio naslov bez poraza. Odlučili smo se za trenera koji može isporučiti rezultat. Što se tiče navijača koji su došli prosvjedovati vjerujem da svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje. Dinamo nije klub kojem će 200, 300 ili 500 ljudi na parkingu birati trenera. Takve metode su nama neprihvatljive", rekao je Antolić.

Stadion?

"Grad Zagreb i Dinamo kao najveći klub zaslužuje imati stadion. Nakon potresa smo krenuli u sanaciju južne tribine. Što se tiče izgradnje stadiona, Dinamo ne može sam izgraditi stadion. Ali ne po pitanju financija. Mi bi mogli zatvoriti dio financijske konstrukcije, ali ne možemo po pitanju zemljišta i naš jedini partner može biti Grad Zagreb. Pitanje stadiona je pitanje Grada Zagreba, pa Dinama i potencijalnog partnera", rekao je Antolić.

Dinamo neće moći napraviti kvalitetne iskorake bez stadiona, ali to je pitanje koje ne možemo sami riješiti"

Kraj prijelaznog roka, spominjali su se Jairo, Lovrić?

"U ljetnim mjesecima doveli smo Jakića i Katsratija, a sada nedavno i Lauritsena. Dinamo je bio jako aktivan na tržištu, htjeli smo dovesti pojačanja. Iako igrače poput Olma i ozlijeđenog Perića malo tko danas spominje. Dinamo živi od inozemstva i Europe, te transfera. Kada napravimo fantastične transfere ne možete očekivati od nas da će tih istih 18 ili 20 milijuna biti investirano. To je nemoguće. Doveli smo tri igrača i željeli još, ali je prijelazni rok specifičan.Poslali smo višemilijunske ponude, za Franca i Haugea, ali nismo uspjeli. Za Haugea koji je završio u Milanu nudili smo mjesec dana ranije 3 milijuna eura. Radi se još na trojici igrača. Jedan je Camacho, a Marquinhos je nažalost otpao. Kod Jaira je postojala želja da dođe k nama, ali ne želim nikome napraviti probleme. Brojke koje su se spominjale nisu istinite, a u Hajduku nisu željeli čuti o tome", rekao je Mamić.

"Halilović? Jesmo razgovarali o tome, ali na kraju sam se odlučio vratiti Hajrovića u momčad jer se nismo dogovorili. Lovrić? O njemu nismo razmišljali", dodao je trener Dinama.

Hoće li Dinamo biti deficitaran na poziciji napadača nakon odlaska Andrića?

"Ostali smo na dva napadača. Andrić je jako želio ići, a na kraju kada smo sve stavili na papir smo sde odlučili pustiti ga. Mi možemo korigirati sustav unutar sustava, imamo Oršića i Katsratija koji mogu igrati polušpice, a radimo na dovođenju napadača, pa vjerujem da ćemo i to riješiti", rekao je Mamić.

Odnos s igračima?

"Bolje je pitati njih. Nikada nisam imao problema s igračima u karijeri. Simbioza s igračima dolazi kroz rezultat. Vidjeli ste i po reprezentaciji. Rezultat je taj koji sve vuče i koji je generator svega. Ne pratim puno medije i želim se izolirati od silne negative, ne samo o Dinamu, nego od svega općenito, ali na tom planu nema niti će biti problema", objasnio je Mamić.

Financijsko stanje kluba?

"Klub je financijski stabilan usprkos pandemiji koronavirusa. Mi smo vratili primanja puno prije nego li je trebalo, u kolovozu, a rečeno je bilo nakon šest mjeseci, i time pokazali stabilnost kluba i respekt prema svima koji su njegov dio", izjavio ej Antolić.

O Gavranoviću koji je bio na izlaznim vratima Dinama.

"Nije baš bio presretan statusom kod prošlog trenera. Prilikom našeg razgovora postojala je njegova nevjerojatna želja. Od mene je tražio samo jednu stvar, da želi završiti karijeru u Dinamu, što je mene oduševilo. Kada sam pohvatao situaciju u svlačionici u dogovoru s klubom odlučili smo ga vratiti. Nadam se da će nastaviti u tom ritmu i da neće stati", objasnio je Mamić.

"Mi smo u Dinamu navikli na sve. Pucali su na naše ljude, palili auto i prijetili našem treneru, ali ne mogu se oteti dojmu da prema Dinamu postoji doza malicioznosti. Dinamo je u ovom trenutku 48. klub u Europi, Dinamo je rekorder po broju reprezentativaca u finalima svjetskih prvenstava. Mi smo lokomotiva ne hrvatskog nogometa, nego hrvatskog sporta. Dinamo isplaćuje svaki mjesec 450 dohodaka. To su ugovori o radu, igranju, treniranju, profesionalni ugovori. Samo nam dajte priliku za objektivnost. Mi smo pokazali da nismo oko sebe napravili nikakav zid. Dat ćemo objašnjena, ali ima previše površnog, paušalnog pristupa. Nekad imam osjećaj da postoje dva Dinama, onoga o kojem čitam u novinama i na portalima i onoga u kojem radim. Bilancu kao Dinamo nema nijedna firma u Hrvatskoj, u to vas uvjeravam. Ali od medija koji su transmisija između nas i navijača želim objektivnost. To sam imao potrebu reći kao čovjek i kao neki dužnosnik kluba, ali prvenstveno navijač Dinama. Pomozite nam oko stadiona. Stadion je gradski, Dinamov, ne moj ili Zoranov. Ali treba stvoriti pravne preduvjete. Ispada mi bi mogli, ali nećemo. To sam imao potrebu vas zamoliti", zaključio je Antolić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 13:12