KAKO PROTIV HAJDUKA?

MAMIĆ SLAŽE OBRANU Šimunović postaje prvo ime, Šimunić upitan i zbog ozljede

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. studeni 2014. 18:54

Nedjelja je, nakon napornog tjedna s čak osam treninga, napokon u Maksimiru bila slobodan dan . Zadnje je to osvježenje prije završnice jeseni, koja će dati konačni sud o uspješnosti Dinamove polusezone. Prvo Hajduk, pa Astra u Rumunjskoj, pa tako redom. I dok u napadu Zoran Mamić uglavnom ima, na neki način, slatke brige i dosta kombinacija, pogotovo oporavkom Fernandesa, obrana je i dalje najveći problem. Stoga je možda i ključno pitanje kome dati u ruke ključeve vlastita gola, kojem stoperskom paru ukazati povjerenje.

Sva četvorica, Šimunić, Taravel, Šimunović i Sigali, dosad nisu ulili previše sigurnosti u Dinamovu formaciju. Činilo se do utakmice da Salzburgom da je najbolja, odnosno jedina nekompromitirana, kombinacija Šimunović - Taravel, no i oni su u dvobojima s Austrijancima pokazali puno slabosti. Pogotovo Taravel, Dinamov Sergio Ramos kako mu je tepao Zdravko Mamić. Dobro, još uvijek možemo to pripisati ozljedi i dugotrajnom oporavku, međutim, još će se kratko moći vaditi tim alibijem. O Sigaliju i Šimuniću i njihovima reakcijama već su napisani romani.

Kome, dakle, ukazati povjerenje? Dojam je da je od svih u najboljoj formi, ili ako ćemo gledati crno’ - najmanje loš, Jozo Šimunović. Ono što je očito jest da je, s kim god igrao, on bolji dio stoperskog para. Sad je igrao i za U-21 reprezentaciju protiv Norveške, zabio je pogodak, važan i za samopouzdanje prije završnih bitaka. Iako je teško ući u glavu Zorana Mamića, dojma smo da i u Dinamu većina razmišlja u tom smjeru, Jozo Šimunović siguran je u prvih 11, dvojbeno je tek s kim će igrati u paru.

Od preostale trojice, tko bi mogao imati značajniju minutažu u preostalim utakmicama? Taravel je možda ipak ispred Sigalija i Šimunića, iako se govorka da bi Joe, koji je ionako živi zadnje tjedne svoje karijere, mogao dobiti priliku u jednoj od preostalih jakih utakmica. Možda baš protiv Hajduka, da ipak odigra svoj zadnji derbi. Međutim, u subotu je Šimunić propustio trening zbog bolova u potkoljenici i pitanje je koliko će biti spreman za Hajduk. I, koliko je uopće više spreman za nogomet. Nedavno je osjetio tribinu, što mu, vjerujemo, nije najbolje sjelo, teško da još pronalazi motiv za dodatan napor. U svakom slučaju, Šimunović je prvi, Zoran Mamić traži drugoga!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 13:45