DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
Pogled iz Modrog kuta

Mamić uoči derbija: ‘Uz respekt prema Osijeku koji ima dobru momčad, bitno je ono što ćemo mi raditi‘

‘Očekujem u Maksimiru čvrst i agresivan Osijek, s opasnim pojedincima, koji dobro funkcionira‘
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 12. veljača 2021. 15:01

Uoči subotnjeg derbija protiv Osijeka oglasili su se Dinamov trener Zoran Mamić i kapetan Arijan Ademi.

Dinamo u derbi ulazi s pobjedama protiv Lokomotive (2:0) i Istre (1:0).

- Odmah je bolji ambijent kad se pobijedi, tim više što Puljanima nismo dopustili da nas ozbiljnije ugroze. Rezultatski to nije izgledalo uvjerljivo, ali igra je bila uspješna što je važno za momčadsko samopouzdanje uoči onog što nam slijedi – najavljuje preko klupskih digitalnih kanala Zoran Mamić. Dakako, nema pitanja o bivšem treneru „modrih” koji sada dolazi kao izazivač s „bijelo-plavima”, ali posredno Dinamov strateg daje kompliment suparniku, koji je u nizu od pet pobjeda zaredom bez primljenoga gola računamo li i zadnje jesensko kolo.

- Osječani imaju dobru momčad, odlične rezultate, izgledaju dobro, uvjerljivi su, primaju malo golova, kažnjavaju suparnikove pogreške i to su njihove vrline i kvalitete za respekt. Očekujem u Maksimiru čvrst i agresivan Osijek, s opasnim pojedincima, koji dobro funkcionira i kao kolektiv. S druge, pak, strane, mi se moramo fokusirati na nas, našu razinu igre, zahtjeve koje moramo ispuniti i ako budemo to radili na pravi način vjerujem da ćemo i dobro odigrati utakmicu i napraviti dobar rezultat. Uza sav respekt prema njima, bitno je ono što ćemo mi raditi.

I jedni i drugi ističu da idu „od utakmice do utakmice”, ali kako je Dinamu fokus održavati isključivo na HNL-u kad sljedeća dva četvrtka dolaze velika europska iskušenja?

- Bio sam i sam igrač, dugo sam u nogometu, ne razmišlja se toliko o sljedećim utakmicama. Naravno da nam je ova subotnja najbitnija i za nju se dobro spremamo. Nije uopće floskula kad se kaže idemo utakmicu po utakmicu. Ja kao trener moram razmišljati nekoliko koraka unaprijed, ali igrači nemaju potrebu za takvim razmišljanjem i fokusirani su uvijek na prvu sljedeću.

U konkurenciji su svi osim Moharramija i Jakića, a najteže je predvidjeti hoće li na desnom beku debitirati Ristovski ili do daljnjega ostaje Stojanović? Potonji iz slovenske reprezentacije dobro poznaje svog izravnog konkurenta s desnog odnosno lijevog boka, Bohara, ali i ovaj njega, dok je Ristovskom nedostaje minutaže, ali "dobro ide" na treninzima... Za kog se odluči Mamić, taj će, logičon je, startati i u Krasnodaru.

Sve ostalo bi trebalo biti kao i protiv Hajduka nedavno, tri napadača i dva kreativna vezna s Ademijem kao osiguračem. O psihološkom pritisku koji je nedvojbeno na strani domaćina kapetan Arijan Ademi najpozvaniji je govoriti jer je u plavoj svlačionici već više od 10 godina, navikao je na pritisak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 00:34