OTIŠLI U MOLDAVIJU

Mamić uoči Šerifa : Želim Dinamo koji ide od Lige prvaka do Lige prvaka

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 31. srpanj 2012. 12:00

Na Plesu se prvi pojavio Sammir. Modra desetka ispratila je zaručnicu Yasmine i sina Noaha na let za Pariz, a potom pričekao suigrače koji su u cik zore krenuli put Tiraspola, Šerifa i Europske lige. rolaz protiv prvaka Moldavije garantira Dinamu ostanak u Europi do prosinca, ali i priliku da se preko play offa Lige prvaka stigne do najelitnijieg nogometnog natjecanja ma svijetu.

Na ispadanje nitko ne želi niti pomisliti. Ako je eventualni fijasko protiv Ludogoreca bio etiketiran kao kataklizma, sličan epilog nakon Sheriffa od strane Zdravka Mamića bio bi ravan katastrofi.

- Do sada smo išli od Europske lige do Europske lige, a sada želim od Lige prvaka do Lige prvaka - poručio je gazda Dinama prije nego se ukrcao na čarter koji je Dinamo odveo u Moldaviju. Utakmica sa Šerifom igra se u srijedu (19 sati), a Ante Čačić još uvijek se bori s nekim dvojbama.

- Imamo još jedan trening u Tiraspolu pa ću odlučiti tko će istračti protiv Šerifa - poručio je Ante Čačić kojem su slatke brige zadali neki igrači koji nisu u prvome planu, a koji su odigrali dobru utakmicu protiv Cibalije u subotu (2-1).

- Neki koji nisu igrali protiv Ludogoreca su se nametnuli. Neki poput Leke, Šimunića, Pokrivača, Pivarića... - kazao je trener Dinama koji je vrijeme prije ukrcaja na avion kratio u razgovoru sa Zdravkom Mamićem.

A puno toga ovisiti će i o Milanu Badelju. Kapetan koji je na izlaznim vratima propustio je Cibaliju zbog ozlijede tetive. No, za Sheriff bi trebao biti spreman.

- To su utakmice koje se ne propuštaju. Sheriff je dobar. Da nije, ne bi bio ovdje. Izbacili su nas prije dvije sezone i to je dodatna motivacija, ali i nešto što zove na oprez. Osveta? Nije nam to u glavi već samo i isključivo prolaz.

Badelj je bio jedan od tragičara uzvratne utakmice u Maksimiru. Miki je promašio jedanaesterac...

- Ako će opet doći do toga, pucat ću ponovno. No, vjerujem kako si nećemo priuštiti takvu situaciju - jasan je Badelj čija je želja pobjeda već u Tiraspolu.

- Na taj način bi si olakšali uzvrat u Maksimiru.

kapetanov stav dijele i ostali stanovnici svlačionice. Pivarić nije bio u Maksimiru prije dvije godine, ali je gledao obje utakmice.

- Dinamo je bio bolji, ali je na koncu ispao. Siguran sam kako se to nama neće dogoditi - jasan je Piva, a slično misli i Domagoj Vida.

- Nakon Cibalije idemo puni samopouzdanja u Moldaviju. Čast Sheriffu, ali mi imamo svoj put i cilj. Ako ponovno želimo igrati Ligu prvaka, onda moramo proći ovu prepreku - zaključio je Vida.

S delegacijom Dinama je otputovala vrhuška HNS-a. Davor Šuker i Damir Vrbanović bodriti će Dinamo i usput otvarati relacije...

- Podržavamo naše klubove, u četvrtak ćemo ići na Poljud - diplomatski će Davor Šuker.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 01:21