RONALD GORSIC/CROPIX
NEMA IZBORA

Mamić za derbi mijenja više od pola momčadi, nema ni pojačanja kojeg čeka velika karijera na Maksimiru

Vjerojatni sastav za Osijek izgleda potpuno drugačije od onoga u kvalifikacijama za Ligu prvaka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. kolovoz 2020. 23:00

Dinamo u nedjelju u Maksimiru igra derbi HNL-a s Osijekom. Utakmica u Cluju, tih paklenih 120 minuta, sigurno je iscrpila Mamićeve dečke, i tjelesno i psihološki. Junacima iz Transilvanije sigurno treba odmor. Koga će Dinamov trener suprostaviti Osječanima, koji će baš u plavom domu tražiti iskupljenje za loš start u prvenstvu?


Gotovo je sigurno da će Dinamov sastav doživjeti promjene. Za očekivati jest da u obrani na desnom boku istrči Moharrami, koji je dobio priliku samo u završnici utakmice u Cluju, kako bi Stojanović, koji je ‘ispustio dušu’, došao do zraka. Isto to vrijedi i za Leovca, kojeg bi mogao zamijeniti Daničić na lijevom beku. Jako je zanimljivo tko će protiv Osijeka igrati na stoperskim pozicijama. Hoće li Mamić pružiti priliku Theophileu i Dilaveru za iskupljnjenje, ili će u vatru gurnuti Milića i Gvardiola?

Ukoliko se odluči za mlade, onda bi obrana doživjela totalni redizajn, ne bi igrao nitko tko je igrao u Cluju... U veznoj liniji se također očekuju izmjene, moguće jest da od prve minute priliku dobiju Burton i Tolić, momci koji su bili s Modrima u Cluju, ali nisu ulazili u igru. Ademija i Gojaka treba odmoriti.

Pretrčao ‘maraton’

Kastrati je u svojoj prvoj europskoj utakmici za Dinamo pokazao da će biti pojačanje. Pravo pojačanje, imamo osjećaj da će taj dečko u plavom dresu napraviti veliku karijeru. Ne samo zato što je postigao pogodak, Kastrati je svakim svojim potezom lomio obranu Cluja, zaista je izgledao pakleno. Međutim, zbog crvenog kartona koji je zaradio u Puli ne može protiv Osijeka, Kadziora nema, pa bi na desnom krilu mogao zaigrati Menalo.

Oršića, koji je ‘pretrčao maraton’, mogao bi zamijeniti Antonio Marin, koji nije bio u rumunjskoj ekspediciji, a na mjestu špice Mamić bi se mogao odlučiti za Andrića, koji je također preskočio minute u Cluju. Jedini igrač u polju koji je startao protiv Cluja, a mogao bi startati protiv Osijeka, jest Majer, koji je prvi izašao, u 54. minuti.


Mogući sastav za Osijek: Livaković - Moharrami, Gvardiol, Milić, Daničić - Burton - Menalo, Majer, Tolić, Marin - Andrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 08:43