GORAN MEHKEK/CROPIX
DINAMOV BOŽIĆ U EUROPI

Mamić za proljeće sprema samo pojačanja!? Otići može samo jedan sjajan igrač, no i on je blizu dogovora

Tko će možda otići, a tko doći na Maksimir? Zima bi trebala donijeti još jači Dinamo za europsko proljeće
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 13. prosinac 2020. 08:05

U velikom su stilu Dinamovi nogometaši završili europsku jesen! Četiri pobjede zaredom, rekordna minutaža (525) bez primljenog pogotka, gol-razlika 9-1, najmanje primljenih golova od 48 sudionika skupina, četvrti po osvojenim bodovima... Na ždrijebu 1/16 finala u ponedjeljak u 13 sati više će klubova htjeti izbjeći "modre" nego obrnuto!

Kroz "novu normalnost" dočekali smo, eto, novu normalnost, europsko proljeće više nije i nikad ne bi trebalo biti bauk kroz Europsku ligu, a s obzirom na rast klupskog koeficijenta i mogući treći "pot" u Ligi prvaka, lakše će se i kroz najjače natjecanje moći proći skupina... No, o tom potom.

Tko će možda na zimu otići, a tko doći? Spominjao je još prije Zoran Mamić pojačanja u siječnju, a što se odlazaka tiče, jedina je neizvjesnost s Joškom Gvardiolom. Posuđeni igrač RB Leipziga jesenas je bio među najboljim igračima "modrih", iako je tek ove godine postao punoljetan i počeo na treninge dolaziti autom. Imao je "Joca", kako ga zovu suigrači, najveću minutažu u skupini Europske lige, jedini maksimalnih 540 minuta. Zabio je protiv CSKA i svoj europski prvijenac, a Uefa ga je nagradila uvrštavanjem u najbolju momčad 6. kola, njega i Kastratija. Jedino Dinamo i Milan po dva igrača!

"Joca" će daleko dogurati

Hoće li biti moguće nagovoriti RB Leipzig da ga ne povuče već na zimu, pitali smo Zorana Mamića nakon pobjede 3:1 protiv Moskovljana.

- Ne mogu sa sigurnošću tvrditi hoće li Gvardiol ostati, ali sam prilično siguran da hoće. Nekoliko sam puta razgovarao s Leipzigom u posljednjih desetak dana i imat ćemo njihov odgovor do kraja sljedećeg tjedna. Njima se jako sviđa što je Dinamo prošao u nokaut-fazu, da će se igrati europske utakmice i na proljeće, Joško je izrazio želju da bi ostao do ljeta kod nas, tako da vjerujem da ćemo naći načina da postignemo dogovor da ostane s nama - rekao je trener hrvatskog prvaka.

A o Joškovim limitima dodao:

- Teško je to reći, no oni su sigurno jako, jako veliki. Daj Bože zdravlja, pokazat će, naravno, vrijeme, ali njegova glava, pozitiva, uz sve nogometne kvalitete koje ima, daju mi za pravo misliti da će dogurati jako, jako daleko.

Što se tiče limita njegove momčadi, koju je osobno selektirao, Mamić se također ogradio ističući da je to teško reći.

Ademi ipak može?

- Sigurno još postoji jako puno prostora za napredak jer ovo je uvelike nova momčad u odnosu na prije dvije godine, puno je novih igrača, s protokom vremena i kontinuitetom moći će još bolje. Nakon što prođemo kompletne pripreme, a ove ih godine nismo imali, vidim prostora za ogroman napredak - poručio je Mamić.

Ademijeva ozljeda nije teža i mogao bi biti spreman za Rijeku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 09:01