Damir Krajač / Cropix
ZAVRŠIO POST

MAMIĆEVA ODGOJNA MJERA URODILA PLODOM Fernandes vraćen u prvu momčad Dinama!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. ožujak 2016. 20:05

Junior Fernandes vraćen je u prvu momčad Dinama! Najavili smo to još u tjednu prije Uskrsa. Eto, brzo se dogodilo. Kao što vjerojatno znate, Čileanac je bio degradiran u drugu momčad zbog nonšalancije i nepoštivanja trenera i suigrača. Točka na ‘i’ bio je jedan potez na treningu koji se nije dopao treneru, ali priča je bila kumulativnog karaktera. Mamićevo nezadovoljstvo lagano se skupljalo pa je, jednostavno, prije ili kasnije moralo kulminirati. Fernandes je čak i ubilježio jedan nastup za Dinamo 2 protiv Zadra u Stanovima.

Drugi strijelac

Čileanac se ispričao, priznao je svoju pogrešku i kazao, metaforički naravno “neću više, majke mi”... Usput je obavio i podulji razgovor s trenerom, nakon odstranjenja iz prve momčadi ponašao se kao pravi profesionalac, maksimalno je odradio sve treninge, nije razočarao ni na utakmicu protiv Zadra. Iako nije napravio ništa konkretno, pokazivao je volju za nadigravanjem. Mamić i Krznar gledali su ga na tom ogledu i po povratku u Zagreb, na Uskrs, Čileanac je obaviješten da se priključi treninzima prve momčadi. Mamić je poslao “uskrsnog zeku” s poklonom na Juniorovu adresu.

Tako je, eto, ova priča koja je na startu imala okus skandala, na kraju pretvorena u “kamilicu”. Fernandes je vrlo brzo rehabilitiran, ali je svakako dobio snažnu poruku. Valjda mu je sad jasno da sljedeći put neće imati nikakav popust, da mu je odaslano vrlo jasno upozorenje, “ovo ti je posljednji put, više ti nećemo tolerirati takvo ponašanje”. Možemo zaključiti da je Mamićeva mjera odstranjivanja Juniora u drugu momčad bila odgojnog karaktera. Željelo se vidjeti kako će reagirati, na koji način će podnijeti kaznu. S obzirom na to da mu je “došlo do glave” te da se ponašao profesionalno i maksimalno korektno, više nisu postojali razlozi da ga se drži na tankom ledu u drugoj momčadi.

Konačno, povratak Fernandesa vrlo je važan za modru momčad. Borba s Rijekom za naslov prvaka biti će neizvjesna do kraja, a Čileanac je itekako potreban u tom okršaju, znamo da njegova kvaliteta, neki majstorski potez uvijek može donijeti prevagu. Ne treba biti previše mudar za zaključiti da Modri nisu ista momčad s “pravim” Fernandesom i bez njega. Junior je inače drugi strijelac Dinama u HNL-u s 10 postignutih pogodaka, ispred njega je samo Armin Hodžić s pogotkom više. Posljednji pogodak za Mamićevu momčad Čileanac je postigao u Kranjčevićevoj ulici u pobjedi protiv Zagreba od 2:1, 14. veljače ove godine. No, vidjet ćemo hoće li ga Mamić u sljedećem HNL sudaru s Osijekom odmah gurnuti u udarni sastav ili će Junior ipak čekati na klupi za pričuve.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 01:31