Drago Sopta / CROPIX
U ODLIČNOJ FORMI

Mandžukić: 2008. sam patio ispred TV-a... Sada je red da Turci plaču kao što smo mi

Jedva čekam ove dvije utakmice s Turcima, mislim da mogu mnogo dati i pomoći reprezentaciji. Nije bitno hoću li ja zabiti pogodak, želim samo uspjeh - kaže Mandža
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. studeni 2011. 22:21

Mario Mandžukić djelovao je iznimno raspoloženo, smijeh se cijedio niz lice hrvatskog napadača. Već ga dugo nismo vidjeli tako raspoloženog, veselog, druželjubivog. Protiv Turske igrat će svoju 25. utakmicu za nacionalnu vrstu. Je li to razlog sreće? Ipak, kako je tako veseo kad je u prošlom kolu Bundeslige Borussia iz Dortmunda 'nakantala' Wofsburg sa 5:1? Je li vas trener kaznio, je li džep tanji?

- Ne bih sada previše o Wolfsburgu. Izgubili smo posljednju utakmicu, igrali smo loše. Došao sam u Čatež potpuno koncentriran na Tursku. Trudim se biti dobro raspoložen, nasmijan, želim svoje dobro raspoloženje prenijeti na svoje suigrače.

Rijetke su utakmice u kojima ne postignete pogodak, hoće li se niz nastaviti u Istanbulu?

- U dobroj sam formi, osjećam se super. Istina, zadnjih dana bio sam malo prehlađen, ali ta prehlada je iza mene. Jedva čekam ove dvije utakmice s Turcima, mislim da mogu mnogo dati i pomoći reprezentaciji. Nije bitno hoću li ja zabiti pogodak, želim samo uspjeh reprezentacije. Ja ću se sigurno maksimalno potruditi da dam svoj doprinos.

Kako vam izgleda reprezentacija Turske?

- Dobri su, dobri... Jaki su, opasni, ali ne sumnjam u nas. Hrvatska je bolja i kvalitetnija! Želimo na Euro i mislim da će tako i biti!

Koliko ste trenutačno bolji igrač nego kad ste igrali u Dinamu, koliko ste napredovali u Bundesligi?

- Napredovao sam. Imam dobrog trenera, Magath me napravio boljim igračem. Napredovao sam u realizaciji, taktici... .

Gdje ste vi bili kad je Hrvatska 2008. godine igrala na Prateru protiv Turske?

- Pred televizorom! Patio sam kao i svi Hrvati. Žao mi je što nisam bio tamo s reprezentacijom. Ali sve sam proživljavao kao da jesam. Bilo mi je teško kad sam vidio naše reprezentativce kako plaču nakon utakmice. Volio bih da se Turci sad osjećaju kako su se Hrvati osjećali u Beču!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 20:58