Damir Krajac / CROPIX
POBJEDA ZA CIJELU NACIJU

Mandžukić: Ovo neću nikad zaboraviti; Kovačić: Jutros sam saznao da igram

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. ožujak 2013. 21:42

Dugo su, više od sat i pol, hrvatski reprezentativci izlazili iz svlačionice, čula se otamo i pjesma, stizali su i čestitari. Predsjednik HNS-a Davor Šuker, Niko i Robert Kovač, i još mnogi. Nastavljena je pjesma i u autobusu koji je naše vozio do hotela, lupali su dečki po staklima i pozdravljali navijače. Velika pobjeda, svima je pao kamen sa srca.

- Da, baš tako, pao nam je kamen sa srca. Nije bilo lako ali dali smo sve od sebe da ostvarimo ta važna tri boda. Mandžukić, Olić zabili su, riješili utakmicu, sad se definitivno lakše diše. Što se publike tiče gurala nas je kad je trebalo, iako nije bilo tako vatreno kao što su svi očekivali. Naravno da pobjeda protiv Srbije za mene ima posebnu važnost i poseban osjećaj, ali ne treba se vraćati na neke stvari, ona je prije svega važna zbog ova tri boda - kazao je Luka Modrić, dok je Niko Kranjčar kazao da treba pobjedu proslaviti ali o Brazilu početi pričati tek poslije Walesa.

- Ta nam je utakmica jako bitna, da potvrdimo ova tri boda tek tada možemo govoriti koliko smo blizu Copacabani. Pokazali smo u ovoj utakmici da smo bolji od Srbije naravno, bila je to posebna utakmica i zato je i poseban osjećaj nakon pobjede - rekao je Niko Kranjčar.

Jedan od junaka, Mario Mandžukić bio je smiren, bez prevelikih riječi. Još je jedan skalp skinuo dvojac iz Slavonskog Broda on i Olić još su jednom razveselili Hrvatsku.

- Drago mi je da sam postigao taj pogodak naravno, međutim treba pohvaliti cijelu momčad svi su dali svoj maksimalan doprinos. Nisam se čuo sa svojima u Slavonskom Brodu ali mogu misliti što je sada tamo... Ma, zapravo, nije samo tamo svugdje je, vjerujem da se ova pobjeda slavi diljem Hrvatske.

Autobus je već palio motore, a Ivica Olić još je bio u svlačionici. Istrčao je zadnji...

- Ovo je pobjeda svih nas, cijele Hrvatske. Možda nismo igrali kako znamo, ali pobjedi se ne gleda u zube. Bili smo čvrsti, čekali smo njihovu pogrešku, jer smo znali da će doći. Presretan sam - rekao je Ola.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 04:02