Goran Šebelić / Cropix
TALIJAN NA KLUPI IRSKE

Marco Tardelli: Protiv jakih Hrvata bez puno eksperimentiranja

Talijani na klupi reprezentacije Republike Irske najavljuju igru na rezultat u prijateljskom srazu s hrvatskom nogometnom vrstom u srijedu u Dublinu
Piše: ArhivaObjavljeno: 08. kolovoz 2011. 19:58

ZAGREB - Izbornik irske nogometne reprezentacije Giovanni Trapattoni u pripremnoj utakmici protiv Hrvatske u srijedu u Dublinu (Aviva, 20.45 sati) neće moći provjeriti tzv. najjaču momčad koju početkom rujna čekaju kvalifikacijska nadmetanja sa Slovačkom i Rusijom.

Ozljede nekih najuglednijih igrača prorijedile su mu izbor, pa će od 21 nogometaša, koji mu je ostao u kadru, “pokušati složiti momčad za što bolji rezultat protiv izabranika Slavena Bilića”, kako je naglasio Trapov pomoćnik Marco Tardelli.

Posljednji su se ozlijedili Wiganov James McCarthy i Evertonov Séamus Coleman, dvojbeni su Walters i Wilson, a ranije su otkazali O’Shea, McGeady, Kilbane, Delaney, Fahey i Andrews.

Tardelli ističe da utakmica, unatoč bitnim izostancima, neće biti bezvrijedna jer će se vidjeti mogućnosti ostalih igrača, iako će Irska na nekim dijelovima terena biti tanka izborom:

- Imamo problem u sredini terena. Ostali smo samo na Whelanu i Gibsonu i kako nam je suparnik jak poput Hrvatske, bit će to teška utakmica za nas. No, svejedno ćemo pokušati pobijediti, to nam je jako važan cilj - rekao je Tardelli, a onda stao podbadati irsku naciju:

- Ne znam kako se toliko irskih reprezentativaca ozljeđuje.

Planiralo se da Trapattoni i Tardelli provjere neke napadače za budućnost jer bi Robbie Keane i u novoj sezoni mogao imati problema s minutažom; Tottenham ga je proljetos bio posudio West Hamu, ali se 31-godišnji bivši vunderkind ni tamo nije naigrao:

- Kad imate mnogo ozlijeđenih, mijenjate planove. No, cilj nam ostaje isti i preostali igrači, iako svi nisu standardni u svojim klubovima, morat će ispuniti naše zahtjeve da igra funkcionira. Pitanje Keanove male minutaže stalno se potencira, no tako je bilo i lani pa je Robbie bio naš važan kotačić u reprezentaciji. U kojem god klubu završio, bilo bi idealno da igra više, ali ne previše - s osmijehom je poručio Tardelli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 16:57