Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
VELIKI INTERVJU UOČI DERBIJA

MARIO GAVRANOVIĆ ZA SN PROGOVORIO O NEUGODNOM ISKUSTVU I OPISAO ŠTO SE TOČNO DOGODILO NA MAKSIMIRU: 'Ma nisam ni bio u karanteni, stvorila se fama...'

MARIO GAVRANOVIĆ Dinamov napadač jučer je normalno radio sa suigračima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. veljača 2020. 16:47

Mario Gavranović je jučer normalno trenirao s ostatkom momčadi. I njegov prijatelj Izet Hajrović također. Ne izgleda kao čovjek koji ima bilo kakve simptome koronavirusa. Izgleda zdravo i spremno za utakmicu s Rijekom.

- Ma, nisam ni bio u karanteni. U utorak nisam trenirao prema savjetu glavnog liječnika, ali u srijedu sam odradio normalan trening. Ne osjećam nikakve simptome - kazao nam je u uvodu.

Kad smo ga pitali što mu je kazao Izet Hajrović, je li zabrinut za suprugu i sebe, samo je odmahnuo rukom...

- Malo se stvorila fama oko toga, ali zaista nema potrebe. Svi smo zdravi i spremni.

Odlični konkurent

Vidjeli smo da mu pitanja o koronavirusu nisu sjela, potpuno ga razumijemo, oko tog virusa je zaista stvorena priča kao da prethodi Sudnjem danu. Ne može život sada stati, kao i uvijek, ide dalje. Uostalom, ni Gavro niti Hajro nemaju simptome i zbog toga su epidemolozi procijenili kako mogu ići trenirati.

Ako ste propustili, Lejla Hajrović, Izetova supruga, za vikend je bila u Milanu na modnoj reviji. Zbog toga je i Izet išao na pregled, a Mario Gavranović bio je u karanteni zbog toga što je jedini od Modrih u ponedjeljak, na slobodan dan, bio s Hajrovićem. Naravno, obojica će biti pod nadzorom, treba proteći vrijeme inkubacije. Nećemo napisati koliko je to dana, jer o tome se nisu usuglasili niti najveći medicinski stručnjaci.

Mi smo s Dinamovim napadačem krenuli na nogometne teme. Gavranović će biti u konkurenciji za utakmicu s Rijekom. Zabili ste protiv svoj prvi HNL pogodak nakon 6. prosinca prošle godine kad ste pogodili protiv Varaždina. To vam je tek četvrti gol ove sezone u HNL, niste zabili niti jedan u kvalifikacijama Lige prvaka, niti jedan u Ligi prvaka. Ovu sezonu nećete pamtiti po dobrom?

- Sezona nije ni blizu kraju, ima još puno utakmica da se popravi i tek na kraju podvuče crta. Istina je da nisam zadovoljan sa svojim učinkom i da sam mogao puno bolje na početku sezone kad nisam igrao na svom maksimumu, dok je moj konkurent i kolega u napadu bio od početka odličan i zasluženo je dobio priliku koju je i iskoristio te konstantno držao tijekom cijele polusezone. Zbog toga i nisam dobio više puno prilika u europskim utakmicama.

Živimo profesionalno

Može li se priča nakon ovog gola Interu ipak popraviti, možete li na koncu otići na Europsko prvenstvo u dresu Švicarske, uhvatiti pozivnicu izbornika Vladimira Petkovića?

- Do Eura ima dovoljno vremena da uhvatim formu i da se nametnem izborniku. Vjerujem da će tako na kraju i biti.

Jeste li zadovoljni minutažom u Dinamu ove sezone?

- Mislim da nema igrača koji je zadovoljan, a da nema punu minutažu. No, to je tako. Trener je tu da odluči i procijeni tko je u boljoj formi, tko je željan igre i dokazivanja i tko mu može više pomoći da dobije utakmicu, a na nama je da radimo, živimo profesionalno i čekamo svoju šansu. Kad je dobijemo, moramo je iskoristiti.

Ugovor vam istječe u siječnju iduće godine, nije vam ponuđen novi. Znači li to da vas posljednju godinu gledamo u plavom dresu?

- Takve stvari su poslovni odnos između kluba i mene i nemam potrebu komentirati u medijima detalje. Nikada nisam iznosio detalje u javnost, neću ni sada.

Zašto ove zime niste željeli otići u Birmingham kad ste imali ponudu?

- Procijenio sam kako to nije dobro za mene u tom trenutku i donio odluku da ostanem u Dinamu. Iz kluba me nitko nije forsirao da moram to prihvatiti.

Jeste li imali još koju ponudu osim te s Otoka?

- To je u domeni mog agenta. On se bavio time dok sam ja bio isključivo koncentriran na treninge kako bih se što bolje spremio za nastavak sezone. Ako je i bilo ponuda, očito nije bilo toliko dobro i atraktivno da odem iz Zagreba.

Neki bi mogli kazati da ne želite iz Dinama jer ste dobro plaćeni, pa vam se nikuda ne ide. Ali, s druge strane, imate tek 30 godina i još dosta nogometnih godina ispred sebe.

- Ne gledam to na taj način. Neki bi svašta rekli, a zapravo uopće nemaju pojma o mojoj situaciji i svemu što je vezano uz to.

Velika želja

Zašto Dinamo ovog proljeća ne igra kao na jesen? Trener kaže da niste dovoljno željni i gladni uspjeha. Je li to točno?

- Mislim da je ta priča prenapuhana. Mi smo imali kiks na Rujevici kada se igralo u nenogometnim uvjetima i taj u Osijeku. E, sada, ako je to razlog da se izbriše sve lijepo u ovoj sezoni, od Lige prvaka do činjenice da imamo 12 bodova više od prvog pratitelja, onda dobro. Trener zna zašto je to rekao, ja mogu govoriti u svoje ime da imam veliku želju dokazati se u svakoj utakmici.

Ipak, niste se plasirali u europsko proljeće, ispali ste iz Kupa. Je li samo naslov prvaka Hrvatske premalo za Dinamo?

- Činjenica je kako Dinamo traži više i to je potpuno legitimno. Mislim da smo odigrali dobro u Europi u kojoj su nas sekunde dijelile od prolaska u proljeće i da u prvenstvu sjajno stojimo. Ispali smo iz Kupa i to je zapravo jedini kiks. Kamo sreće da svake godine igramo Europu i borimo se za prolaz do zadnjeg kola.

Koliko vas je pogodilo ispadanje iz Kupa od Rijeke, vašeg bivšeg kluba?

- Pogodilo me iz prizme igrača koji igra i navija za Dinamo. Isto bi me pogodilo da smo ispali od bilo koje druge momčadi. Meni je u Rijeci bilo lijepo u jednom trenutku moje karijere i vežem dobra sjećanja uz Kvarner i Rujevicu.

Rijeka sad u HNL-u dolazi na Maksimir, hoće li se Dinamo revanširati?

- Nemamo im se za što revanširati. Oni su jednostavno bili spretniji i sretniji u toj utakmici i zasluženo prošli dalje. Vjerujem u pobjedu jer smo bolji i kvalitetniji i igramo pred svojom publikom - zaključio je Gavranović.

Volim igrati derbije i veselim im se

Nakon Rijeke je odmah derbi na Poljudu. Prošli put ste izgubili, hoće li ovoga puta Dinamo pobijediti u Splitu?

- Znam koliko pobjeda na Poljudu znači navijačima Dinama i dat ću sve od sebe da se raspjevani vratimo u Zagreb, ali treba imati sav respekt prema protivniku koji igra na svome stadionu. Volim igrati derbije i svakako se veselim ovim utakmicama koje nas čekaju sljedećih dana - zaključio je Gavranović.

ŠTO JE DAO DINAMU?

PRVENSTVO

56 utakmica/21 gol

KUP

8 utakmica/5 golova

SUPERKUP

1 utakmica/0 golova

EUROPA

21 utakmica/2 gola

UKUPNO

86 utakmica/28 golova

ŠTO JE DAO RIJECI?

PRVENSTVO

59 utakmica/25 golova

KUP

9 utakmica/9 golova

EUROPA

12 utakmica/6 golova

UKUPNO

80 utakmica/40 golova

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 22:19