Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
PROMAŠENA META

MARIO, I TI SI PISAO DESTABILIZIRAJUĆE TEKSTOVE! Glavni Hajdukov problem je sasvim drugačiji, pa pogledajte samo što Stanića čeka ovo ljeto...

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. veljača 2020. 12:14

U Hajduku se ljudi na ključnim pozicijama često mijenjaju, ali poljudski pogled na medijski tretman u pravilu je isti. Pojedini mediji - slušamo to s Poljuda već niz godina - očito imaju potrebu da destabiliziraju klub, a stvarna slika nije ni približno onakva kakvom se prezentira. Tako je to ovaj put poručio i Mario Stanić.

Proslavljeni nogometaš prije je dolaska u Hajduk - a nakon nogometne karijere - napisao pregršt sjajnih kolumni, neke od njih sam s guštom uređivao, objavljujući ih na našim stranicama. Mnoge od tih kolumni bile su vrlo oštre i “destabilizirajuće” prema ljudima koji su radili odgovoran posao u klubovima ili savezima. Stanić ih je, međutim, pisao ne zato da bi te ljude napadao, nego zato da bi ukazao na određeni problem pa možda i ponudio neko bolje rješenje. Ne treba dvojiti da je pritome imao i pogrešnih i krivih, za klub “destabilizirajućih” stavova. Imaju ih svi, svi koji rade pa ih je imao i Stanić. I nitko ga zbog toga nije prozivao.

Screenshot

Neki tekstovi koji su proteklih dana ili tjedana pisani o Hajduku vjerojatno ne odgovaraju stvarnom stanju na Poljudu. Međutim, teško prihvaćam da su pisani s potrebom da destabliziraju klub. Nije da nema i takvih tekstova, ali oni su vrlo, vrlo rijetki, u pravilu izuzeci. Novinari pišu ono što znaju i čuju, katkad ih trag odvede u krivom smjeru, ali nitko od onih koji redovito prate Hajduk sigurno ne piše s idejom da bilo koga destablizira. Mariju Staniću život na Poljudu bio bi sigurno lakši kad bi pred novinare izašao s takvom idejom. Pa još kad bi pronašao vremena za razgovore u kojima bi im objasnio pozadinu svega što radi, prostor za “krive” tekstove bio bi dramatično sužen. Poljud je, međutim, hermetički zatvoren za sve medije pa novinari sami pronalaze tragove u kojima zbog manjka pravih informacija katkad i zabucaju.

S druge strane, o radu Marija Stanića kao glavnog kreatora nogometne politike Hajduka doista je još prerano pisati. Doveo je tek dva stopera (Mujakić i Dimitrov), a obojica su samo jednom bila na sceni. Što je premalo za bilo kakvu ozbiljniju analizu, iako su obojica na prvu ostavila dobar dojam, posebno Mujakić. Osobno ću mu kao veliki plus podvući činjenicu da je u prvom prijelaznom roku doveo samo dva igrača i da nije želio dovesti napadača, premda ga je posebno ciljao. No, ako ne možeš dovesti kvalitetnog, ne dovodi nikoga. Da su njegovi prethodnici imali takav stav, Hajduk bi danas bio u puno manjim problemima.

No, za bolji rezultat Hajduku će na ljeto trebati pravi napadač, kao i lijevi bočni po ukusu trenera, a realno i golman koji će momčad donijeti sigurnost, a ne strepnju. Uz obvezu da barem dvojicu ili trojicu iz aktualnog kadra dobro unovči. Sve to čeka Marija Stanića na ljeto, imao novca za kupnju ili ne. I to je posao na koji treba usmjeriti svu svoju snagu i znanje. To je Hajdukov problem.

A ne novinari...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 14:09