Vlado Kos / Cropix
U SJAJNOJ FORMI

Marko Babić: Prvi put nakon dugo godina imamo momčad koja može srušiti Dinamo!

'Na pitanje o reprezentaciji nema se smisla vraćati. Bilo je lijepo, onda su se dogodile neke stvari. S izbornikom Bilićem sam razgovarao, sve smo razjasnili, i više me u toj priči nema'
Piše: Darko RužićObjavljeno: 19. kolovoz 2011. 22:25

Minulog proljeća vratio se u Gradski vrt. Velika su bila očekivanja. Svih u klubu, navijača, a zasigurno i samog Marka Babića. Međutim, internacionalac neupitno zapažene karijere, eks reprezentativac, neprijeporno igrač iznimne kvalitete, nije bio u stanju pripremljenosti, zašto ne reći, niti odgovarajuće tjelesne težine koja bi mu omogućila da igra na razini stečenog ugleda. Ali početkom ove jeseni je zablistao.

- Imao sam priličnu stanku, pa je u proljeće kada sam se priključio momčadi bilo kako je bilo. Ni ja nisam bio zadovoljan. Sada je puno bolje, makar se osjeti da mi još ponešto fali, ali uzvisio sam se u spremnosti i formi. Bit će sve dobro, bolje nego do sada. Digli su se i svi ostali igrači. Imamo mlad igrački kadar, znamo da vrijedi i može, ali čekamo da se u kontinuitetu to i na djelu pokaže.

Ovojesenske su njegove igre oduševile sve navijače Bijelo-plavih. Podsjetile na one koje su ga držale u reprezentaciji, pa su se odmah i razmahale priče kako bi takav kakav je sada dobro došao vrsti izbornika Slavena Bilića.

- Naslušao sam se u karijeri mnogo raznih priča. I nikad se ni na jednu nisam osvrtao. Ni kad je bila za mene pozitivna ni kad je bila negativna. Na pitanje o reprezentaciji nema se smisla vraćati. Bilo je lijepo, onda su se dogodile neke stvari. S izbornikom Bilićem sam razgovarao, sve smo razjasnili, i više me u toj priči nema.

Ove subote navečer Dinamo će igrati u Gradskom vrtu. Što mu spremate?

- Srdačan doček, gostoprimstvo. Osijek je, uvijek sam to tvrdio, nogometni grad. Nakon startnih uspjeha u prvenstvu imamo i pozitivno ozračje kojem smo toliko težili. Dinamo je naš najugledniji klub, najbolja i najkvalitetnija momčad sa širinom igračkog kadra, ali nakon dugo godina napokon nismo bez izgleda da se nadmećemo za pobjedu, za pozitivan rezultat sasvim sigurno. Stoga Modrima želim ugodan boravak u našem gradu, ali im poručujem da ćemo sve učiniti da iz njega ode bez bodova.

Hrvatski je nogometni vrh uvijek okupiran nadmetanjima Dinama i Hajduka. Osijek također u njemu traži svoje mjesto.

- To nam je krajnji cilj. Dinamo je u ovom trenutku po svemu najbolji i kao takav definitivno prvi favorit prvenstva. Hajduk je u procesu kroz koji je Dinamo već prošao. Eto, doveli su Splićani Balakova za trenera. Vidim da čovjek ima viziju, ideju i zna posao. Treba mu i vrijeme, a nadam se, dobro bi to za Hajduk bilo, da će Balakov dobiti to vrijeme da postigne i ostvari što želi. Mi smo tu, pravo čudo. Uvijek se iznova divim kako Osijek svake godine iz vlastitog igračkog pogona lansira vrsne mlade igrače. Eto sad su tu Miličević, Špehar, Šorša, Prijić, Barišić, Jugović, koji je nažalost kao i Kurtović ozlijeđen. Osijek je stvarno čudo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 16:38