Marko Livaja i Lukša Jakobušić
 ROBERT MATIĆ/HNK HAJDUK
STVARANJE VELIKOG HAJDUKA

Marko Livaja postao najbolje plaćeni igrač Hajduka! Evo koliko bi trebao zarađivati na Poljudu

Prvi sljedeći korak je ostanak Kalinića, potom Fossatija, te angažman klasnog napadača
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. lipanj 2021. 08:21

Što je presudilo u ostanku Livaje na Poljudu i koja je posljedica njegovog ostanka? Na prvo pitanje odgovor možemo samo naslućivati, ali taj odgovor definitivno je direktno vezan i uz drugo pitanje.

U konkurenciji milijunskih inozemnih ponuda Hajduk svakako nije bio najjača opcija za Livaju. Već smo nekoliko puta naglasili, za Livajin ostanak novci nisu igrali presudnu ulogu. Jasno, to ne znači da će Hajduk Livaju skromno plaćati, zna se koliko "teži" igrač njegove klase, ali nisu Bijeli njegov ostanak primarno bazirali na visokoj plaći. Nedvojbeno je da Livaja mora biti najplaćeniji igrač Hajduka.

Ne jedan od najplaćenijih, nego broj jedan! Tim više što jedini konkurent u toj kategoriji, vratar Lovre Kalinić, nije igrač Bijelih već je posuđen od Aston Ville. Ako je Livaja najplaćeniji znači da treba imati isto koliko i Eduok, uz bonuse koji će biti nagrada za ostvareni rezultat. S obzirom da službene informacije o visini ugovora nema s Poljuda, može se tek pretpostaviti da bi Livaja trebao zarađivati u rasponu od 600.000 do 700.000 eura godišnje.

Ali, navedena svota sigurno nije bila magnet koji je neodoljivo privukao Livaju za ostanak u Hajduku. Stvaranje momčadi koja može napasti naslov prvaka, kreiranje ekipe koja je sposobna napraviti povijesni rezultat, tu je "kvaka" njegovog ostanka. Zato Jakobušić i Nikoličius nemaju vremena za proslavu sjajnog posla, jer najveći posao tek slijedi.

Sigurno je da im pritom ostanak Livaje olakšava nastavak stvaranja momčadi, jer pokazuje ozbiljnost, potvrđuje spremnost za ambiciozni iskorak. Zato je prvi sljedeći korak ostanak Kalinića, potom Fossatija, te angažman klasnog napadača. Ostankom Livaje čelnici Hajduka bacili su rukavicu izazova za potancijalna pojačanja koja su se možda i premišljali po pitanju kako će izgledati momčad za sljedeću sezonu, ali ujedno su i konkurenciji pokazali "mi razmišljamo ozbiljno".

Jasno je pritom da Hajduk ne pliva u velikim novcima, da neće dovođenje pojačanja i još dva planirana ostanka biti lagano realizirati. Najteže će biti pronaći kvalitetnog "špica" koji će zabijati golove i pomoći da uz njega u klase izrastu Biuk i Ljubičić.

Puno je zadaća ispred Jakobušića i Nikoličiusa, ali kada su Livaju uspjeli privoliti na ostanak, onda je jasno da su puni samopouzdanja u svojoj želji da stvore veliku momčad i Hajduku vrate trofejni sjaj. Optimizam ponovno stanuje na Poljudu, nestrpljivo se stoga čekaju sljedeći potezi čelnika Bijelih. Poznavajući Jakobušića, nema posustajanja, tek kada je Livaju ostavio u klubu napunio se energijom i ambicijom.

I to je neophodno za veliki Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. ožujak 2024 09:05