Ronald Goršić/CROPIX
IZ SVEČANE LOŽE

Marković bez komentara, Šuker zabrinut: 'Biliću treba postaviti neka pitanja...'

Nakon utakmice prvi se
Piše: Alen MaričićObjavljeno: 01. ožujak 2012. 11:55

Nakon utakmice prvi se iz svečane lože spustio predsjednik HNS-a Vlatko Marković. Izgledao je tužno i potišteno kao da ga je progutao njegov zimski kaput. Novinari su željeli čuti izjavu, ali nisu je dobili, samo je prošao laganim korakom i kazao:

- Samo vi dajte...

Ne znamo što je predsjednik mislio time, ali razočaranje mu se spuštalo niz lice.

Nakon njega izašao je i pomoćnik ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, Petar Skansi koji je u prvom naletu kazao:

- Utakmica nije bila bogzna što.

Onda je nastavio:

- Pretpostavljam da je ovo bila samo proba koja će poslužiti Slavenu Biliću kako bi pročistio ideje. Vidio sam neraspoloženje hrvatskih reprezentativaca na travnjaku.

Na pitanje kako je komentirao razne povike i zvižduke s tribina, Skansi je odgovorio:

- Nisam slušao, što sam trebao čut’, recite mi.

Kad smo ga pitali kako komentira slab posjet, odgovorio je:

- Ne poznajem sport koji je popularniji od nogometa. Tribine su inače prazne zato što je nogomet nekvalitetan.

Veliki hrvatski centarfor Davor Šuker maksimirsku priču komentirao je ovako:

- Rezultat je razočaravajući, ali radilo se o prijateljskoj utakmici. Mislim da će to biti dobra pouka za hrvatsku reprezentaciju. Nismo često imali ovako jake suparnike u prijateljskim ogledima, Šveđani su top reprezentacija. Odigrali su bolje i zabili su više golova. Točnije, zabili su sve, čak je i onaj koji se pripisao Hrvatskoj njihov je autogol. Ali, sva pitanja ipak uputite izborniku Slavenu Biliću. Ja bih samo dodao da su Šveđani bili brži, ali ne znam razloge za to.

Pitali smo Šukera, kao i Skansija, kako komentira prazne tribine.

- A kad su bile pune na prijateljskim utakmicama? Možda je ljudima bilo lakše ostati kod kuće i gledati utakmicu na TV ekranima. Kriza je, vjerujem da će hrvatski navijač u budućnosti opet biti uz reprezentaciju te da će se pojaviti na Europskom prvenstvu. Ibrahimović? Djeca su mogla vidjeti što znači imati talent.

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić bio je kratak:

- Zaslužena pobjeda Švedske. Hrvatska nije bila dobra, nije bila prava, nije bilo agresije, nije bilo trke. Moramo mnogo toga popraviti za EP.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 07:42