POMIRLJIVI ŠUKER

'Marković mi je bio poput oca, od mene nećete čuti ni jednu ružnu riječ na njegov račun!'

Piše: Nenad KovačićObjavljeno: 23. svibanj 2012. 21:21

Dolazak Davora Šukera u središte Međimurske županije izazvao je veliki interes skupštinara Saveza, koji su se hvalili s najvećim brojem nogometnih klubova u Hrvatskoj u odnosu na broj stanovnika. Pljesak na “međunarodnoj sceni” svjetski poznata 'Vatrena devetka’ primila je već pri dolasku u čakovečki hotel Park, pljeskom ga je, naime, pozdravilo stotinjak učenika iz Ljubuškog, koji su u Međimurju na maturalnom putovanju .

Međimurski nogometni zastupnici jednoglasno su podržali Davora Šukera, potvrdivši tako odluku međimurskog Izvršnog odbora od 10. svibnja. Davor Šuker, pak je zahvalio na povjerenju, nastavivši u euforičnom tonu:

- Dosta je bilo ružnih riječi u hrvatskom nogometu, moja je vizija ujediniti nogometnu Hrvatsku, da nogomet bude i ostane ono što je uvijek bio - najbolji prezenter hrvatskog društva. U tom smislu želim se zahvaliti i Vlatku Markoviću na svemu što je dao nogometu. Meni je osobno bio kao otac, bio mi je trener i od mene nećete čuti ni jednu ružnu riječ na njegov račun - pomirljivo je otvorio svoj govor Davor Šuker, pa nastavio vizionarski:

- Hrvatski nogometni savez u budućnosti će mnogo više pažnje posvetiti bazi, HNL, kampovi i županijski nogometni centri ono su na čemu moramo više raditi nego dosad. Također, maksimalno moramo ulagati u mlade, ako su u svijetu poznate francuska ili nizozemska nogometna škola, zašto i hrvatska škola nogometa ne bi postala svjetski brand. Temelje u uspjesima imamo, moramo to znati oplemeniti.

Davor Šuker uvjeren je da je upravo taj koji zna, odnosno da će sa stručnim suradnicima za koje najavljuje da će ih pomno birati, donijeti novi progres hrvatskom nogometu. Uvjeren da je ovo tek prvi njegov mandat.

- Očekujem da ću u srpnju postati čelnim čovjekom, vjerojatno bez protukandidata, no zaista bi dobro bilo da ga na sljedećim izborima imam. Što ne znači da nisam uvjeren da ću i tada dobiti. Kada hrvatski nogometni zaljubljenici vide nasmijanog predsjednika, kad će nasmijani biti i treneri i roditelji djece, sasvim ću sigurno imati sve argumente za svoj put na duge staze - silnim je optimizmom zaključio Šuker.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 15:13