Zagreb, 240412.Maksimirski stadion.Konferencija za novinare izvrsnog predsjednika Gnk Dinama, Zdravka Mamica.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
MAMIĆ OTKRIO NACIJI

'Marković ne želi otići, ali nakon Eura će morati! Bilić mi je priznao da odlazi'

Piše: ArhivaObjavljeno: 24. travanj 2012. 13:24

Prije desetak dana je citirao Papu, a danas evo ponudio i ruku pomirenja ministru Jovanoviću. Korizma kao da još uvijek drži Zdravka Mamića koji se ostavio mučke đubradi, unutarnjih i inih neprijatelja te čak - i zaplakao. Ipak, nimalo 'korizmaški' proveo je Dinamov šef večer prije, radeći promet Van Goghu u društvu novinara.

Svjedoci tog megdana tvrde kako se nit' u jednoj temi nisu složili. Prije zbog alkohola, nešto manje zbog dijametralno suprotnih stavova. Jer, u njegovoj blizini mišljenja se mijenjaju kao zmaj na vjetru... U njegovu korist.

- Dobro dan nakon tog druženja nisam imao putovnicu. Umjesto pred vama bio bih na Bregani – dan kasnije je rezimirao gazda HR nogometa koji uporno odbija takvu titulu.

- Došao sam pred vas jer želim istaknuti kako ne želim biti biti dežurni krivac. Bio je dogovor da se krene u proceduru izbora novog predsjednika i izbornika kako bi se nakon Eura proces nesmetano nastavio – kazao je Zdravko Mamić koji je potom potvrdio glasinu kako se Vlatko Marković oteo kontroli.

- Trebao je to biti častan oproštaj jer Vlatko to zaslužuje, ali ne želi otići – tvrdi Mamić koji je ne zna detalje Markovićeva 'idem, ne idem', ali je prilično jasan o razlozima epiloga koji priželjkuje 'većina skupštinara i IO HNS-a'.

- Stvorila se sinergija javnosti, medija i politike da su promjene nužne – tvrdi izvršni predsjednik Dinama. I u pravu je, ali očekivanja su da 'pedro' nije samo i isključivo Marković...

- Jel' Mamić kriv što se dogodilo Varteksu ili Šibeniku? Što Split ne zna što bi s Hajdukom. Osobno, neću sudjelovati u radu IO dok je ovakva situacija.

Zdravko Mamić ne krije svog kandidata za Markovićeva nasljednika.

- U Rijeci mi je Grabovac rekao da će se kandidirati. Čitam da i Štimac razmišlja o tome. Ali, moj favorit je Davor Šuker – ne krije Mamić. Na koncu je poslao pomirljive tonove prema ministru Jovanović kojem se daje na raspolaganje u svakom trenutku, ali i navijačima sa Sjevera...

- Ajmo si dati novu priliku. Da ove 'Dane Dinama' proslavimo kako dolikuje ugledu kluba. Neka se bore za promjene, ali demokratski i civilizirano. Nemaju pravo i nije ljudski sipati onakve uvrede na moj i račun moje obitelji. Nisam to zaslužio – završio je Mamić. I suza je krenula...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 13:20