Damir Krajač/CROPIX
VATRENI STIGLI U GRČKU

Marković o kaosu u Ateni: 'Platini mi kaže da neće biti problema.' Šimunić kapetan!

'To nas je brinulo prije desetak dana budući da su u štrajk uključeni i kontrolori leta, pa bi zračni promet bio u totalnom kolapsu. Imamo jamstva da će sve proći u redu'
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 06. listopad 2011. 12:35

Nekoliko navijača, poneki slučajni turisti i pjevački tandem Grdović - Lokin činili su odbor za ispraćaj Bilićevih izabranika u Atenu. Barem ovog potonjeg nije bilo teško prepoznati. Frizura je još uvijek postojana...

A onda je krenulo. Odnekud se pojavio Ante Đerek, vođa puta u sjeni, što je bio siguran znak da na Pleso dolazi “crčme de la crčme” HR nogometa.

Kao prethodnica stigao je i Vlatko Marković. Predsjednik je odmah dao do znanja s kim je dan ranije proveo dan.

- Bio sam s Michelom - pohvalio se Marković, kojem je šef Uefe kazao kako se reprezentativci ne trebaju brinuti za stanje u Ateni.

- Platini je rekao da ćemo imati sve uvjete za igru - bio je kratak šef HNS-a.

Malo kasnije počeli su kapati i glavni glumci serijala “Hrvatska na Euro 2012.” Veseli Asanović i nešto ozbiljniji Slaven Bilić. Uvijek dostupan Gavran ponudio je reprezentativce kao na švedskom stolu. Prvi je u sačekušu upao kapetan.

- Trenirali smo dobro, spremni smo i ja osobno jedva čekam. Volim igrati nogomet zbog ovakvih utakmica. Jer, tu gdje je najteže najbolje se vidi tko je, a tko nije - rekao je Šimunić, koji će u odsutnosti Srne ponijeti kapetansku vrpcu. Njegov intimus Niko Kranjčar također je odisao samopouzdanjem.

- Špurijus? Uvijek dobar, uvijek pozitivan. Vjerujem u našu kvalitetu, oduvijek je bilo tako i ne znam zašto bih sada sumnjao - kazao je Kranjčar koji je svjestan što čeka Hrvate u Pireju.

- Nikada nisu napadali, sumnjam da će sada. Grci su uvijek znali umrtviti igru protivnika i čekati tu neku svoju šansu - kazao je Niko. I dok su novinari bili zaokupljeni Kranjčarom, iza njegovih leđa šmugnuo je Davor Šuker i pohitao prema izlazu. Možda da “snimi” sadržaj avionskih pretinaca u potrazi za antičkim kovanicama, ali vjerojatnije da izbjegne pitanja o istima...

Tko će preuzeti Šukerovu rolu iz 1997. i otvoriti put na Euro. Mi tipujemo na Nikicu Jelavića.

- Pritisak ne poznajemo jer smo svi profesionalci. Dovoljno je da znamo što nam ova utakmica donosi - kazao je centarfor Glasgow Rangersa koji će biti usamljen u špici napada.

- Najvažnija je strpljivost. Treba razmišljati o sebi i o svojoj igri - smatra Jelavić, kojeg je netko pitao za Latviju na Kantridi u utorak.

- Uopće ne razmišljamo o toj drugoj utakmici. ‘Ajmo posao privesti kraju već u Grčkoj.

A za takav rasplet puno toga ovisi i o Pletikosi. Grci mu vjerojatno neće dati puno posla, ali u to malo situacija Plete mora biti onakav kakvoga ga svi znamo. Na vrhuncu...

- Nisu loši. Okej, nema Ninisa, ali Samaras, Salpingidis i posebno Gekas su vraški opasni - rezimira Pletikosa, koji je prekide i kontre označio kao najveću opasnost. Pohvalio se kako se odlično osjeća i kako puca od samopouzdanja uoči okršaja u Grčkoj, u čijoj prijestolnici trenutačno vlada ludilo...

- To nas ne treba zabrinjavati. Pa ne idemo se tući na ulicu - završio je Pletikosa. U pravi trenutak, jer Đerek je strogim glasom naredio ukrcaj u čarter za Atenu. Uz malo sreće, povratak će biti slavljenički. S vizama za Ukrajinu i Poljsku u džepu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 16:33