Tom Dubravec / CROPIX
SPEKTAKL U DUGOPOLJU

MATIĆ: 'Ima nade u prolaz; VENTURA: 'Komplimenti Splićanima, jako su dobri'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 22. kolovoz 2014. 01:20

Trener Splita Ivan Matić bio je ponosan na svoje igrače. Veliki remi protiv sjajnog kluba iz Serie A ući će u sve povijesne knjige kluba iz Parka mladeži.

- Rezultat nam sigurno daje nadu za uzvrat, ostvarili smo ono što smo priželjkivali. Dakle, nismo primili gol. U odnosu na uvjete, utakmica je bila sadržajna i kvalitetna. Dobro je da Torino nije iskoristio svoje brojne prilike, ali i njihov vratar je dobro reagirao u nekim situacijama. Činjenica je da momčad dobro reagira u ovim utakmicama što se tiče obrane, već dugo nismo primili gol. Istovremeno, nisam zadovoljan kako reagiramo u napadu. Taj segment moramo popraviti, mora biti bolji. Želim vidjeti goropadnijeg Bellea, još boljeg Bagarića, iako je Bilić bio vrlo dobar.

Sedam utakmica u Europi bez poraza?

- Nemam se razloga posebno isticati u ovom uspjehu, ponovit ću što sam rekao u srijedu da igračima idu sve zasluge. Vuković je potvrdio kvalitetu, on je naš prvi izbor. Nažalost, samo je jedno mjesto na raspolaganju za tri odlična vratara, jer to su i Zagorac i Duka.

Trener gostiju Giampiero Ventura je rekao:

- Teren je bio težak za igru, premekan. Komplimenti Splitu, igrali su jako dobro. Stvorili smo puno prilika, ali naša realizacija je bila jako loša. Očito je da mi još fizički nismo na pravoj razini, Split je tu u prednosti, ali pred nama je uzvrat za sedam dana, bit ćemo bolji.

Quagliarella na klupi?

- Još nije potpuno spreman, zato su prednost dobili Larrondo i Barreto. Zadovoljan sam s onima koji su igrali.

Uzvrat u Torinu?

- Nadam se da će naš teren biti u boljem stanju, na suhom terenu je lakše igrati, ovdje smo se puno klizali. Ali, možda će u Torinu za sedam dana pasti snijeg, pa će biti teže nego ovdje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 06:07