MATIJA DJANJESIC/CROPIX
PIŠE ORLANDO RIVETTI

Matjaž Kek je slovenski buldog koji žvače ose! Dajte mu travnjak i igrače i pustite ga da radi

Europski Dinamo je izazov svakog trenera. I Iskusnog, provjerenog lisca, kao što je Matjaž Kek
Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 11. srpanj 2020. 23:46

Maribor je njegov grad, Sukošan mjesto odmora, u Opatiji je kupio stan, a Rijeka će zauvijek ostati u njegovu srcu! Navijače Rijeke kupio je za sva vremena. Živjeli su u svojim snovima, naslovu prvaka 2017. godine, dvostrukoj kruni. Račun je platio, u prvenstvu i Kupu, naravno, Dinamo. Zdravko Mamić je nakon finala u Varaždinu ljutito napustio stadion prije kraja i - rekao: “Ovaj film ste gledali sada i nikad više. Dinamo će idućih deset godina biti prvak Hrvatske”.

Ostavku za kormilom Rijeke podnio je nakon poraza u Gorici, početkom listopada 2018. godine, ali je ljubav pukla ranije. Javio je predsjedniku Damir Miškoviću da - odlazi! Objavio na presici poslije utakmice. Navijači Rijeke su ga čekali ispred svlačionice, molili da ostane. I sada, kod Bišćana ili Rožmana, svejedno, nakon dva slabija rezultata, navijači traže: “Vratite Keka!”. Njegov duh će zauvijek lebdjeti nad Rujevicom. Stadionu i kampu na Rujevici na kojem je inzistirao da bi imao maksimalne uvjete za rad. Jer, trener je koji isključivo vjeruje u - rad. U svoj rad.

image

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Tvrdoglav, manijakalno pedantan do boli. Čovjek od malo riječi... Kada bi se naljutio, uzjahao bi svoj bicikl i pedalirao do vrha Učke! Spreman je za osvajanje Sljemena s Dinamom. Nastaviti europsku priču, tamo gdje je stao Bjelica. Stao ili zapeo, svejedno...
Prvenstvo, tri Kupa Hrvatske, Superkup. Četiri trofeja u pet i pol godina podario je Matjaž Kek svom poslodavcu Damiru Miškoviću. Svaka je ljubav vječna dok traje... Pa tako i ona Rijeke i Keka. Bolan je izgleda bio rastanak, kao u svim velikim ljubavima.

Mišković i Kek po povratku s nekih putovanja, u tri ujutro, jeli su burek sa sirom na Turniću. Bili su jedna velika sretna obitelj. Pobjednička. Tada je Kek govorio da ne bi mogao raditi nigdje u HNL-u nakon - Rijeke! Svatko ima svoju cijenu i svoje - ambicije. Europski Dinamo je izazov svakog trenera. I Iskusnog, provjerenog lisca, kao što je Matjaž Kek. Kek je jamstvo uspjeha! Nemojte mu zamjeriti ako ponekad prođe pored vas kao pored turskog groblja. U svom je filmu... Nemojte mu samo stati na put! Ili, nedajbože, dijeliti lekcije. Prodavati mu priče o mladim igračima. Za rezultat prodao bi dušu vragu. Rijeka i Kvarner su mu zahvalni za sve što je napravio. Učinio ih ponosnima.

Matjaž Kek je slovenski buldog koji žvače ose! Dajte mu travnjak i igrače i pustite ga da radi. U odijelu ga nikad nisam vidio u pet i pol godina, a kravatu vjerojatno - nema! Želio ga je i Hajduk. Hoće li ga nagovoriti Mamić?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 02:45