Matjaž Kek
 Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
VELIKA POBJEDA

MATJAŽ KEK ODUŠEVLJEN VISOKIM SLAVLJEM 'Vrijedna pobjeda za igrače i poklon navijačima! Iskoristili smo sve što je bilo ponuđeno'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. ožujak 2018. 21:35

U odgođenom susretu 23. kola Prve HNL Rijeka je na Rujevici deklasirala Dinamo 4-1 (1-1). Dinamo je u derbi ušao s devet bodova više od prvog pratitelja Hajduka i utakmicom manje, te sa čak 15 bodova više od branitelja naslova Rijeke. Usprkos porazu 'modri' su i dalje uvjerljivo vodeći, no u zadnja tri kola izgubili su dva velika derbija. Prvo od Hajduka na stadionu Maksimir (0-1), a sada i od Rijeke na Rujevici.

Sam Cvitanović na presicu je pred novinare došao utučen i tužan, dosad ga još nismo vidjeli ovakvoga. Ni nakon ispadanja od Skënderbeua ni nakon poraza od Hajduka u Maksimiru.

- Čestitam Rijeci na pobjedi i ne znam što bih komentirao i što bih rekao suvislo, a da ne ispadne smiješno. Dobro smo otvorili, poveli 1:0, a onda izgubili 4:1. Ne znam kako zvuči to da smo dobro otvorili i poveli, ima li smisla... Tri gola smo im sami poklonili, pa taj crveni karton, možda neke odluke... Ne, čestitam Rijeci - počeo je Cvitanović, priznavši da je to užasno bolan i težak poraz.

Matjaž Kek, pak, nije bio previše euforičan. Na licu se ocrtavao smiješak iako ga nije posve otkrio, ali svjestan je da je ova pobjeda zapravo nevažna u konačnom poretku HNL-a, barem kad je borba s Dinamom u pitanju.

- Ako pobijediš ovako, moraš biti zadovoljan rezultatom. Vrijedna pobjeda za moje igrače, poklon navijačima, iskoristili smo sve što je bilo ponuđeno. Presudio je naš brzi povratak nakon 0:1, taj gol, sve što nam se pružilo to smo iskoristili i - to je to. Idemo dalje sad po nove pobjede.

Bez uzdizanja, bez likovanja. Jer zna i on da je ona utakmica u polufinalu Kupa bitnija i da će, vjerojatno, ipak biti drugačija od ove. Ali da mu je bilo slatko, jest, to nije mogao ni htio skriti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 20:40