MIGUEL MEDINA/AFP
JA TRENER HAJDUKA?

Matjaž Kek za SN o dolasku u Hajduk: ‘Pa to sad ne bi bilo samo nekorektno, to bi bilo - nekarakterno!‘

‘Znate da je nezgodno govoriti o samome sebi. Često se znalo provlačiti da sam težak, ovakav, onakav...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. studeni 2020. 07:52

Mnogo se ovih dana špekulira o mogućnosti da slovenski nogometni izbornik Matjaž Kek postane novi trener Hajduka. Ako se sjećate, slična priča bila je u eteru kad je Nenad Bjelica napustio Dinamo. Tada je zaista bilo vrlo blizu da čovjek koji je s Rijekom ostvario fenomenalne rezultate preseli u Maksimir, već se i nalazio sa Zoranom Mamićem. No, na koncu se nije zbilo, Kek je odlučio ostati nacionalnim izbornikom Dežele.

Jesu li se neke stvari u međuvremenu promijenile? Može li se ipak dogoditi da toliko hvaljeni slovenski trener postane spasitelj Hajduka, onaj koji će konačno Majstore s mora izvesti iz krize? Jučer smo se čuli s Matjažom Kekom, priupitali smo ga je li ga nazvao novi predsjednik splitskoga kluba Lukša Jakobušić?

Ima li tu kakve priče ili se ipak radi samo o špekulacijama?


- Gledajte, nekoliko dana prije okupljanja reprezentacije, bilo bi zaista nekorektno razmišljati o bilo čemu drugome, ne samo nekorektno, već i nekarakterno. Pred Slovenijom su tri utakmice, prijateljska s Azerbajdžanom, te dvije u Ligi nacija s Kosovom i Grčkom. To mi je sada jedini fokus, a sve drugo zaista ne želim komentirati. Mislim da to ne bi bilo u redu - kazao nam je Kek.

image
AHMAD MORA

Priča nam da slovenska reprezentacija ima mnogo problema pred to okupljanje...
- Virus rastura, vidite kakva je situacija, zaista ne bi bilo normalno da sad o bilo čemu drugome govorim osim o reprezentaciji čiji sam izbornik. Doista ne mislim ni o čemu drugome osim na probleme pripreme za utakmice Slovenije koje slijede.


Pitamo ga kako objašnjava da je toliko željen u Hrvatskoj? Prvo je bio blizu Dinama, sad se spominje u kontekstu Hajduka, prije toga je vodio Rijeku...
- Znate da je nezgodno govoriti o samome sebi. A s druge strane, često se znalo provlačiti da sam težak, te ovakav, te onakav... No, dobro, ne bih sad dublje zalazio u te priče, počeo sam nešto stvarati oko reprezentacije. Iako smo promijenili deset-dvanaest igrača, relativno dobro stojimo s rezultatom. Stvarno su ovo teška vremena za nogomet, sve je u nekakvom iščekivanju, tribine su prazne, sve je nekako pusto i tiho. Valjda ćemo svi skupa preživjeti, pa da se vratimo u normalu - zaključio je Kek.

Eto, nakon ovih rečenica slovenskog izbornika možete stvarati zaključke po svojoj volji. Netko će zaključiti...
“Pa, nije kazao kako neće biti trener Hajduka nakon što završe ove tri utakmice reprezentacije Slovenije”.


Drugi će kazati:
“Sve je kazao, uopće ne razmišlja ni o čemu drugome osim u reprezentaciji, sigurno neće biti trener Hajduka”.


Ono što mi znamo jest sljedeće - Matjaž Kek je preozbiljan čovjek i trener da bi bilo kakav potez povlačio bez dogovora sa Slovenskim nogometnim savezom, tako je uostalom bilo i u slučaju kad je bio na korak do maksimirskog kluba.

KEK SA SLOVENCIMA U AKTUALNOM MANDATU

21/03/19. Izrael - Slovenija 1:1
24/03/19. Slovenija - S. Makedonija 1:1
07/06/19. Austrija - Slovenija 1:0
10/06/19. Latvija - Slovenija 0:5
06/09/19. Slovenija - Poljska 2:0
09/09/19. Slovenija - Izrael 3:2
10/10/19. S. Makedonija - Slovenija 2:1
13/10/19. Slovenija - Austrija 0:1
16/11/19. Slovenija - Latvija 1:0
19/11/19. Poljska - Slovenija 3:2
03/09/20. Slovenija - Grčka 0:0
06/09/20. Slovenija - Moldavija 1:0
07/10/20. Slovenija - San Marino 4:0
11/10/20. Kosovo - Slovenija 0:1
14/10/20. Moldavija - Slovenija 0:4

Linker
06. kolovoz 2022 03:06