Goran Mehkek/CROPIX
U LOVU NA ZAGREBAŠA

Medić odgovorio Bijelima: 'Krovinović za 500 tisuća eura? Neozbiljna ponuda'

Neka na Poljudu procijene tko je u Zagrebovoj svlačionici dvadeseti igrač – kazao je Medić
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 23. svibanj 2015. 15:54

Split nije uspio. Razumljivo, osvajanju Kupa (nakon tri ‘’gladne godine’’) najviše su se razveselili u Maksimiru. No, emociju zadovoljstva s dinamovcima su podijelili i na Poljudu, odnosno u Kranjčevićevoj ulici. Naime, uspjehom Dinama i nadalje su slobodna dva mjesta u kvalifikacijama za Europsku ligu . A jedini su pretendenti – Hajduk, Lokomotiva i Zagreb.

Izravni sraz Hajduka i Zagreba imao bi smanjiti broj (trenutačnih) kalkulacija, a možda i donijeti konačnu razriješnicu (Hajduk je u opciji pobjede definitivno ‘’unutra’’).

- Idemo u Split po pobjedu! Svjesni smo da nas samo tri boda vode u Europu. Tako ćemo se i postaviti. Konačno, imamo iskustvo pobjeđivanja na Poljudu – ističe trener Zagreba, Željko Kopić.

Kopić: Hajduk nas ne može iznenaditi

No, zadnja pobjeda Zagreba na Poljudu (2:0) ostvarena je bez nazočnosti publike.

- Nemamo problema s tim. Neka bude stadion pun. Znamo da Hajduk u subotu spašava sezonu, ali mi imamo svoje ambicije.

U međuvremenu je Hajduk promijenio i nekoliko trenera. Možda vas Hari Vukas iznenadi?

- To će biti veći problem Hajdukovoj momčadi. Teško je slijediti ideju igre kada se treneri neprestano mijenjaju. Svaki ima neku svoju viziju. Kod Tudora je momčad igrala u sustavu 3-5-2, pa su prešli na 4-2-3-1, a sada prakticiraju 4-4-2 (u rombu). Mislim da nas Hajduk ne može iznenaditi. Konačno, bez lažne skromnosti, Zagreb igra atraktivan i prepoznatljiv nogomet. A, priznat ćete, ne samo u nogometu, najteže je steći prepoznatljivost.

Hoće li Krovinović nakon utakmice ostati u Splitu?

- Možda i hoće. Nedjelja je za cijelu momčad slobodan dan – ustvrdio je trener Zagreba.

Za potencijalni transfer Zagrebovog playmakera u Hajduk ionako nije meritoran. Nešto više o toj temi kazao je predsjednik kluba i (neslužbeni) šef stručnog stožera Dražen Medić.

- Dan prije utakmice Hajduk, uz pomoć medija, ističe interes za Krovinovića. Očigledno je da dečka žele dekoncentrirati pred važnu utakmicu. To su stare komunističke fore. Na tu temu možemo razgovarati 15. lipnja, kada se otvara tržište – kazao je Medić.

No, Hajduk je spreman (ako se medijima može vjerovati) ponuditi za Krovinovića 500.000 eura!

- To je neozbiljna ponuda. Toliko u Zagrebu košta dvadeseti igrač. A na Poljudu neka procijene tko je u Zagrebovoj svlačionici dvadeseti igrač – zaključio je Medić raspravu o Krovinoviću.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 14:49