AFP
ĆORLUKA POSLAO PORUKU

'Messi me oduševio, a Bilić iznenadio. Nisam ja lijevi bek, to mogu odigrati po potrebi'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 16. veljača 2012. 09:58

Nije dugo igrao, a onda se pojavio u stvarnosti Bayera i zaigrao kao da je godinama u Leverkusenu. Vedran Ćorluka je u trećoj utakmici u dresu Apotekara, protiv najjačih španera iz Barcelone, pokazao da je Bayer napravio odličan posao kad ga je doveo iz Tottenhama. Jutro poslije utakmice s europskim prvacima (bio je asistent za jedini gol njemačke momčadi) hrvatski je reprezentativac djelovao umorno.

- Nakon onakve utakmice jednostavno moraš biti iscrpljen. Makar po meni ne igraju onako sjajno kao prošlih godina, Barcelona ostaje momčad neke druge dimenzije za sve ostale - kazao nam je Ćorluka.

- Ovo mi je prvi susret s Messijem i društvom i mora se reći da sve što su mi drugi o njima govorili iz direktnog iskustva, sve stoji. Kad igraš protiv Barcelone doslovno svaku sekundu moraš biti koncentriran, inače ti stvore problem dok se ne okreneš. Kad sam jednom pogledao prema semaforu, i to je trajalo sekundu-dvije, odmah sam kaskao za njihovim napadom.

Messi je lider te druge dimenzije?

- Stvarno je dobar, nema se što reći. Takva lakoća igre i trka, to nema nitko na svijetu. Lijepo ga je gledati kako ide, kad se sjuri s loptom, ali definitivno nije ga lijepo imati za protivnika.

Nije Barca samo Messi?

- On je šlag na tortu momčadi koja ima redom izvanredne pojedince koji su maestralno složeni u kolektiv. Imaju moć da iz ničega stvore gol šansu i poentiraju kao da je to nešto sasvim normalno. Mi smo bojažljivo ušli u utakmicu.

Ima li neku manu ova Barcelona, koja je protiv vas igrala i bez Piquea, Xavija…?

- Jedino što smeta je stalno žaljenje sucima, puno prigovaraju i doista pretjeruju u tome. Toliko su moćna momčad, koja igra fantastično i stvarno im ne treba takvo ponašanje.

Odlično ste se i vi snašli?

- Mogu i bolje, ne dvojim u to. Molim Boga samo da me zdravlje posluži. Odigrao sam tri utakmice u kratko vrijeme i odmah sam osjetio bol u tetivama. Nadam se da ću to nadvladati jer želim igrati, zato sam i došao.

Tome se jako raduje izbornik Bilić. Jeste li čuli da nije pozvao Strinića jer vas vidi kao rješenje za lijevi bok?

- Stvarno? Ha, ne znam što bih kazao... Igrat ću gdje god izbornik misli da trebam.

Ne djelujete baš oduševljeno?

- Iskreno rečeno, mislim da to nije pozicija gdje mogu pružiti svoj maksimum. Nisam ja lijevi bek, to mogu odigrati po potrebi, ako nema drugih rješenja. U Istanbulu je ispalo dobro, ali to je jedna utakmica. Moje su prirodne pozicije ipak na desnom boku ili stoperu. Tamo mogu pružiti najbolje od sebe, definitivno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 23:30