Drago Sopta
MARKOVIĆ ZA BG PRESS

'Mi mislimo da smo geniji... Pogledajte kvalitetu naših liga, to je jad i bijeda'

Predsjednik HNS-a je za Press rekao nešto potpuno drukčije nego je dosad tvrdio, naime sada kaže da 'plasman na SP i EP ne smatra obvezom niti Srbije niti Hrvatske'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. listopad 2011. 15:41

Vlatko Marković dao je kontroverzan intervju beogradskom listu Press. Predsjednik HNS-a trudio se iz svih snaga uvjeriti tamošnju javnost da je Tomislav Karadžić najbolje rješenje za mjesto prvog čovjeka srpskog saveza. No, Marković nije bio samo u misiji spašavanja kolege i hvaljenja svog rada nego je iskoristio šansu da udijeli packe i hrvatskim reprezentativcima te neizravno izborniku.

- Tvrdim da Karadžić i glavni tajnik Laković moraju ostati na najvažnijim funkcijama. Svi naši savezi u regiji funkcioniraju zbog sposobnih ljudi koji uspijevaju dovesti sponzore, a ne od ulaznica koje prodamo za prvenstvene utakmice gdje se skuplja uža rodbina. Razmislite kako taj posao obavlja vaš predsjednik prije nego tražite njegovu smjenu - rekao je Marković, dodavši nešto potpuno drukčije nego je dosad tvrdio, naime sada kaže da “plasman na SP i EP ne smatra obvezom niti Srbije niti Hrvatske”.

- Mi uvijek smatramo da smo geniji, da smo bogodani, da sve možemo i moramo. Pogledajte kvalitetu naših liga, pa to je jad i bijeda. I usporedite reprezentacije kojih zemalja se nisu plasirale na EP. Drugo, najbolji igrači naših reprezentativnih selekcija su iz inozemstva, ali zato morate uzeti u obzir i njihove bankovne račune. Da se razumijemo, nije meni žao, već mi je izuzetno drago što su svi ti momci zaradili milijune i osigurali si lagodan život. Ali, hoću reći da to više nije taj entuzijazam kod igrača kakav je bio ranije. To je objektivan problem.

N a kraju je “zaplakao” što Robert Prosinečki više nije u stožeru Vatrenih jer on - jako puno nedostaje. I potom ga odmah preporučio izravnom rivalu u sljedećim kvalifikacijama - Srbiji.

- Imate vi odlične igrače, fantastične nogometaše, ali je potrebno pljunuti u šake i raditi! Potreban vam je perspektivan trener, ali netko s imenom i prezimenom. Da me ne shvatite pogrešno, ali prvi mi na pamet pada Prosinečki. Znate li vi koliko on nama sada nedostaje?! Mnogo, baš mnogo - zaključio je Marković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 18:43