Miroslav Kuljanac
 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
PROMETNO U NOVOM PRVOLIGAŠU

‘Mi smo otpisani i prvi za odstrel? Tim ću uličnim prognozama najlakše motivirati igrače!‘

U klubu iz Sigeta i dalje igrački prometno kao na zagrebačkom željezničkom kolodvoru...
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 15. srpanj 2021. 13:26

Premda borba za prvenstvene prvoligaške bodove kreće za pet dana, u Sigetu je još uvijek igrački prometno kao na glavnom zagrebačkom željezničkom kolodvoru. Nude se igrači raznih profila i kvalitete, što bi bilo normalno na početku priprema s obzirom na to da je Hrvatski dragovoljac sada prvoligaš i svatko od njih želi prvoligašku scenu, ali trener Miroslav Kuljanac više nema vremena za eksperimente, već mora uigravati udarni sastav, koji će u nedjelju u Puli istrčati u dvoboju s Istrom 1961.

- Trenutačno imamo na probi deset igrača, od kojih su nam najinteresantniji stoper Lovrić i lijevi bočni Nuenreca i ako se uspijemo dogovoriti oko uvjeta - uzet ćemo ih. U suprotnom, morat ćemo u potragu za novim rješenjima. Ja sam već poslije Kupresa naglašavao da ukoliko želimo biti donekle ravnopravni s klubovima iz “donjeg doma”, moramo dovesti četvoricu ciljanih igrača, a to su lijevi bočni, stoper, jedan iskusni vezni, koji zna stati na loptu i razigravati, te iskusan napadač - kaže Kuljanac.

Samo lakše ozljede

Kako su se dosad snašli ostali novopridošli igrači, od kojih su trojica hajdukovaca?

- Svi novopridošli igrači s kojima su potpisani ugovori dobro su se uklopili u rad, pogotovo Jazvić, Veljača, Sekulić, Viduka i Bruno Karoglan, koji se s Kustošijom istaknuo s dva efektna pogotka, a Hajdukovim igračima Tekliću, Skorupu i Busaju, te Petkoviću, koji se vratio iz Varaždina, koji su se kasnije priključili momčadi, trebat će nešto više vremena da uhvate ritam i formu. Stanje je u momčadi dobro, a ovih pet dana do početka sezone iskoristit ćemo za “glazuru”, poboljšanje nekih potankosti u igri koje još nisu na željenoj razini. Na primjer, brža protočnost lopte i određena agresivnost.

Ima li ozlijeđenih igrača?

- Dosad je na liječničkom tretmanu bio samo veznjak Marko Bašić, koji se ozlijedio na pripremama na Kupresu, ali već je sve u redu i uključen je u normalni rad s momčadi. Bojao sam se da nije ozljeda ozbiljnije prirode jer na njega s Istrom 1961 računam vrlo ozbiljno. U globalu gledano, bilo je vrlo malo, ali samo lakših ozljeda...

Odlično ozračje

Jeste li zadovoljni kako prolaze ove pripreme?

- Bez obzira na priljev velikog broja igrača, dakle, igrača s različitim običajima, ozračje u momčadi je odlično. Svi igrači koji su krenuli s nama odradili su pripreme baš onako kako treba i što se tjelesne pripreme tiče svi će imati odlične fizičke temelje za realizaciju svojih igračkih sposobnosti. Međutim, s obzirom na veliki priljev igrača sa strane prije i za vrijeme priprema, primorani smo momčad stvarati u hodu, što nam je trenutačno zbog uigranosti najveći problem.
Sustav igre ostaje isti iz drugoligaškog društva ili ćete primijeniti novi?

- S obzirom da je kostur momčadi ostao iz drugoligaških dana, sustav 4-2-3-1 ostaje i dalje na snazi. Uostalom, premalo je vremena za eksperimente, a s druge strane on se ionako promijeni tijekom utakmice.

Svi ih otpisali

Još prvenstvo nije ni počelo već su vas gotovo svi otpisali, prvi ste na listi za odstrjel. Kakva su vaša razmišljanja?

- To je dobro jer ću prije svake utakmice igrače podsjećati na te, nazovimo ih tako, ulične prognoze i tako ću ih pokušati najviše motivirati - podvukao je na kraju trener Kuljanac.

Velika četvorka pa svi ostali

Gdje biste vi trenutačno smjestili Hrvatski dragovoljac u novom društvu?
- Pa, ja mislim da osim prve četvorke, dakle, Dinama, Osijeka, Rijeke i Hajduka, koji će se boriti za vrh i Europu, svi ostali klubovi imaju podjednake mogućnosti da sjednu u njihovu sjenu. Praktično i svi imamo jednake probleme jer smo znatno izmijenili krvnu sliku momčadi i stvaramo je u hodu - kaže Kuljanac.

Bod na Drosini je taman

Poslije sedmogodišnje stanke Hrvatski dragovoljac premijernu prvoligašku utakmicu ima u Puli protiv Istre 1961. Vaša prognoza?
- S obzirom da u međusobni dvoboj startamo s malo saznanja o stvarnoj kvaliteti s jedne i druge strane, pokušat ćemo Istru 1961 iznenaditi već na samom startu, ali ako nas "provale" bit ću zadovoljan i bodom - objektivan je Kuljanac.

PRVIH PET SUPARNIKA

1. kolo
Istra 1961 - H. dragovoljac
2. kolo
H. dragovoljac - Dinamo
3. kolo
Lokomotiva - H. dragovoljac
4. kolo
H. dragovoljac - Osijek
5. kolo
Šibenik - H. dragovoljac

51 godinu prošlog je tjedna proslavio trener Miroslav Kuljanac

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 20:00