DEFANZIVNIJE NA REAL

Miksanje Dinamove momčadi za Madriđane. Jurčićev bi joker mogao biti i - Tomečak!

Nema smisla stavljati ga na beka, na poziciju na kojoj baš nije sretan - potvrdio je Jurčić da bi Tomečak, bude li igrao, mogao zauzeti mjesto bliže vratima Reala. Momak koji je Jurčiću, praktički, donio prvi naslov prvaka...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. rujan 2011. 11:00

U kojem će se sastavu Dinamo suprotstaviti Realu, jedno je od pitanja koje najviše intrigira. Dobro, nije da je presudno, da postoji formacija koja bi Modre odjednom pretvorila u favorite, ali to je tema koja je uvijek zanimljiva, kako razmišlja Jurčić o Realu nakon remija u Splitu?

Nakon što je i najveće kritičare priviknuo na 'romb’, Dinamov se trener u Splitu vratio starom 4-2-3-1 sustavu. Uostalom, najavio je i ranije da će ga koristiti u jačim, važnijim utakmicama. I, potvrdio je Jurčić, u toj će formaciji Dinamo igrati i protiv Reala.

- Nemam razloga sad mijenjati, kad sam već u Splitu isprobavao ovaj sustav. Da ne igramo s Realom, vjerojatno ni u Splitu ne bismo igrali u toj formaciji. Svjesno smo neke igrače forsirali na pozicijama na kojima inače ne igraju. Logično je i da u takvim jakim utakmicama igramo s malo defenzivnijom momčadi - rekao je Jurčić, priznajući da je Poljud, između ostaloga, bio generalka za Real.

Kakav će, dakle, biti sastav? S obzirom da nema Šimunića, sigurno će u momčadi biti barem jedno novo ime. Je li to možda Calello, koji ionako kotira kao prvi 'pričuvni’ defenzivac, hoće li on biti to pojačanje u veznom redu.

- Ne znam, vidjet ćemo, zasad je Calello dobro - aludirao je Jurčić na Argentinčevu nedavnu ozljedu, a onda otkrio potencijalnog kandidata za ulazak u prvu momčad.

- I Tomečak je dobro, trenira s nama normalno, i on je u konkurenciji!

Jurčićev bi joker, očito, mogao biti i toliko spominjani Tomečak. Koji je ove sezone u drugom planu, trener ga je dosad vidio samo kao zamjenu za beka Vrsaljka, no, vraćanjem 'starog’ sustava Tomečak bi opet mogao na staro radno mjesto, desno, naprijed.

- Nema smisla stavljati ga na beka, na poziciju na kojoj baš nije sretan - potvrdio je Jurčić da bi Tomečak, bude li igrao, mogao zauzeti mjesto bliže vratima Reala. Momak koji je Jurčiću, praktički, donio prvi naslov prvaka onim preokretom u Vinkovcima, koji je u Europi zabljesnuo u Amsterdamu i Bruxellesu, mogao bi dobiti veliku priliku za potvrdu svog bezgraničnog talenta.

Tko će onda biti lijevo, možda Rukavina? Ako uđe Calello, onda bi Badelj bio u prednjem redu, tada bi Rukavina ispao? Ili možda ipak ne zaigra Tomečak? Ima Jurčić još dva dana za rješavanje svojih slatkih briga, ali, kako sad stvari stoje, Tomečak kotira vrlo visoko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 20:24