Tom Dubravec / Cropix
LJUBO PODRŽAO MALEŠA

Miličević: Nema razloga mijenjati trenera! Mi igrači moramo dati više...

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. kolovoz 2011. 12:56

Ljubo Milićević prvi je hajdukovac koji se upisao u projekt 'Naš Hajduk’. Iskoristio je Ljubo slobodan dan kako bi došao u poslovnicu Splitske banke kod robne kuća Prima-Grad i uplatio svojih 100 kuna za Naš Hajduk.

- Upisati se mogu svi, bez obzira na mjesto stanovanja - dodao je glasnogovornik Ante Bilić koji je dopratio Milićevića u Splitsku banku.

Raspitivao se Ljubo kod ljubaznih službenica “kako ide banka”, koliko dnevno rade i još niz detalja, a onda smo temu iz kurtoazne okrenuli u ozbiljnu, nogometnu.

- Znam što vas zanima, ali moram naglasiti kako očekujem da se svi igrači upišu u projekt 'Naš Hajduk’. Ja sam krenuo prvi, simbolično za primjer ostalima. Znate kako je, bez navijača nema kluba, treba navijačima pomoći.

Može li Milićević zaigrati u subotu nakon što je odmorio protiv Rijeke prošle nedjelje?

- Treniram postupno, teško je reći hoću li biti maksimalno spreman za Pulu. Želio bih i ako bude bar 10% šanse stavit ću se na raspolaganje treneru. Žao mi je što me ozljeda na početku sezone odvojila od momčadi, jer puno je važnih utakmica na startu sezone.

Upitali smo Milićevića i kako gleda na izjavu predsjednika Maleša koji je jasno najavio “igrači će ubuduće plaćati ceh za loše igre, nećemo smjenjivati trenere”. Jer, dosad je bio 'običaj’ da se u Hajduku smijene dva do tri trenera po jednoj sezoni.

- Nisam se inače susreo sa tim načinom rada. U Thunu sam doživio samo jednu smjenu, ali trener je otišao u veći klub. Jasno je da nema razloga mijenjati trenera, nego se treba postići kontinuitet. Mi igrači moramo više pružiti na terenu.

Ljubo Milićević čovjek je velikog srca i bez ustručavanja će kazati što tišti svlačionicu, o čemu igrači međusobno razgovaraju.

- Trener je taj koji sastavlja taktiku, a igrači tu taktiku moraju sprovesti na terenu. Ponekad moraš i suigraču kazati “slomi se, bori se više”. Jednostavno, moramo dati sve od sebe i neće biti problema. Imamo kvalitetu da se borimo za titulu i to nam mora biti najveći cilj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 23:34