AFP
PORAZ OD UZBEKISTANA

Mini Vatreni se osramotili, već sada mogu pakirati kofere za povratak kući

Hrvatska sada mora čekati rasplet situacija po skupinama i vidjeti hoće li biti među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije koje također prolaze u osminu finala
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 24. listopad 2013. 18:31

Hrvatska reprezentacija do 17 godina doživjela je drugi poraz na Svjetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Gudeljevi su izabranici, uz vrlo blijedu igru, sa 1-2 poraženi od Uzbekistana, zbog čega je plasman u osminu finala pod upitnikom. Hrvatska će ostati među četiri najbolja trećeplasirana, i ići u drugi krug samo ako Švedska danas pobijedi Meksiko, a Argentina Kanadu.

Nade “mini vatrenih” u drugi krug poljuljane su već u 14. minuti, nakon komične pogreške Duje Ćalete Cara. Iako je Šibenčanin u najavi utakmice poručivao da će “obrana sigurno izdržati”, sam je autogolom pogurnuo Uzbekistance u vodstvo.

Halilovićev prodor

Izabranici Dilšoda Nuralijeva izveli su slobodni udarac s desne strane i, premda se činilo da će lopta odletjeti ravno u naručje vratara Marka Marića, na putu se ispriječio Ćaleta Car i koljenom je zakucao u vlastitu mrežu.

Nakon pola sata apatične igre, Hrvatska se vratila u život impresivnim solo-prodorom Alena Halilovića. Veznjak Dinama primio je loptu izvan šesnaesterca, projurio pokraj trojice Uzbekistanaca pa je desnicom s desetak metara plasirao u suprotni kut.

Šetnja Boltabojeva

Nekoliko minuta kasnije Ante Roguljić je Gudeljevu momčad mogao dovesti u vodstvo, ali se potpuno spetljao u šesnaestercu.

Predstavu Hrvatske bez glave i repa gledali smo i u nastavku. Gudelj je nakon sat vremena odlučio iz igre izvaditi Halilovića i zamijeniti ga Brodićem. Stvari su se time samo pogoršale, a Uzbekistanci su konkretniju igru kapitalizirali u 79. minuti. Boltabojev se prošetao pokraj trojice čuvara i neobranjivo pogodio u Marićevu mrežu.

HRVATSKA - UZBEKISTAN 1-2 (Halilović 28 / Ćaleta Car 14-ag, Boltaboev 79)

Hrvatska je pred eliminacijom, za prolaz u drugi krug Mini Vatrenima se trebaju poklopiti čak tri rezultata. Gudelj i društvo sutra trebaju navijati za Švedsku protiv Meksika, za Austriju protiv Irana i Argentinu protiv Kanade.

KRAJ UTAKMICE!

86. minuta - Fiolić je bio u sjajno prilici, ali je promašio sa šest metara.

79. minuta - Hrvatska je dobila gol, potpuno zasluženo! Boltaboev se šetao oko našeg 16-erca i sjajnim udarcem savladao Marića.

70. minuta - Hrvatska opasno visi. Hamrobekov je bio sam na 17 metara, ali udarac je bio očajan...

50. minuta - Uzbekistan je bolje otvorio drugo poluvrijeme, ali još nema opasnosti po Marića.

Završeno je prvo poluvrijeme!

32. minuta - Velika prilika za Hrvatsku. Roguljić je na 7-8 metara od gola okrenuo svog čuvara, ali umjesto udarca odlučio se na kompliciranje i šansa je otišla u nepovrat. Udarac je bio preslab za vratara.

28. minuta - Hrvatska je opet u igri nakon trenutka inspiracije Alena Halilovića. Dobio je loptu na 18 metara, prošetao se kroz suparničku obranu i desnom nogom savladao Karimova.

14. minuta - Uzbeci su prvi put došli do našeg gola i odmah zabili. Nakon slobodnog udarca s desne strane, Ćaleta Car je koljenom savladao svog vratara.

10. minuta - Ništa se ne događa, Mini Vatreni djeluju kao u prethodne dvije utakmice. Sporo i nepovezano...

Utakmica je počela!

HRVATSKA: Marić, Džijan, Ćaleta Car, Prce, Mamić (od 83. Fiolić), Roguljić, Šunjić, Vojković (od 55. Knežević), Halilović (od 60. Brodić), Murić, Maloku

UZBEKISTAN: Karimov, Ashurmatov, Juraboev, Komilov, Hamrobekov, Boltaboev, Turaev, Abdullaev, Khamdamov, Abbasov, Shukurov

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 10:19