CROPIX
MAKSIMIRSKE FINANCIJE

Minus od 90 milijuna kuna: Dinamo od transfera potražuje preko 200 milijuna!

Potraživanja se odnose na rate transfera koje stižu za Kovačića, Jedvaja, Vrsaljka i Halilovića. U financijski izvještaj nije ušlo 90 milijuna kuna od prodaje Čopa i Brozovića
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 24. veljača 2015. 08:23

Na skupštini Dinama bilo je nazočno 67 od 80 članova, a sve odluke donijete su jednoglasno. Financijsko izvješće te ono o poslovnim i sportskim rezultatima skupštinarima je podnio Zdravko Mamić

- Dinamo je u 2014. imao prihod od 120 milijuna i 725 tisuća kuna dok je rashod bio 211 milijuna i 372 tisuće. U manjak od 90 milijuna ulazi amortizacija (36 milijuna kuna) a on će biti pokriven viškom iz prethodnih godina i budućim potraživanjem koja iznose 202 milijuna I 425 tisuća kuna – objasnio je Zdravko Mamić. To se odnosi na rate transfera koje stižu za Kovačića, Jedvaja, Vrsaljka i Halilovića. Bitno je naglasiti kako u financijski izvještaj nije ušlo 90 milijuna kuna koje je Dinamo ostvario prodajom Čopa i Brozovića koji su transferirani u 2015. godini.

- Podmirili smo sve obaveze prema radnoj zajednici, igračima i trenerima. Nemamo poblem likvidnosti a računamo na buduća potraživanja – tvrdi izvršni predsjednik. Pri tome misli na iznimnu potentnost koje Dinamo ima u mladim igračima a koji su u kadru prve momčadi. Nadalje, saznali smo kako 'modri' imaju 145 igrača pod ugovorom (77 stipendijskih) i da je svaki ispregovarao upravo Zdravko Mamić.

- Bez lažne skrmnosti, ali to nitko ne može napraviti bolje od mene. Roditelji se napadaju sa svih strana. Menadžeri su gladni i cilj im je odvesti djecu preko granica. Zaustaviti ih ovdje je pravo čudo. Jedino nam je Murić otišao mimo naše volje.

Mamić je sportskim rezultatima dao ocjenu -4. Bila bi I veća da je Zoki ostvario europsko proljeće. Nadalje, iznio je zanimljive podatke da je u Milanu protiv Italije od 14 igrača u reprezentaciji njih 11 prošlo kroz Dinamo, a na SP-u od 23 ih je bilo 18.

- U generaciji 98. su svi Dinamovci. Trebamo li se ispričati ako su naši najbolji? Neka nas rivali kopiraju. Pričaju da je HNL neregularna i da je drži Mamić. Mi dajemo igrače koje smo školovali I ulagali u njih drugima da prežive. Mi ih i plaćamo jer oni nemaju novaca a od prodaje vlastitog proizvoda, odnosno utakmice, dobijmo tek deset posto prihoda – završio je Mamić.

Inače, usvojene su i izmjene i dopune statuta kluba sukladno novom Zakonu o sportu koji obavezuje Dinamo na prilagodbu kao I zbog rješenja sportske inspekcije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 23:26