PLANOVI NA KANTRIDI

Miškovićev projekt: U Rijeci se gradi kamp, dva stadiona i počinje lov na naslov

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 15. svibanj 2014. 12:47

Ljubo Španjol, Robert Ježić i Damir Mišković . Rijekini predsjednici, Rijekini velikani. Jedini trofejni. S jednom razlikom... “Luđak” od Miškovića tek je počeo. U dvije godine ovaj je predsjednik stvorio klub koji je ostvario najbolji rezultat u svojoj povijesti. Najprije je Rijeka spašena od ključa u bravu, onda od ispadanja, a onda je ove sezone... srušen Stuttgart, ušlo se u skupine Europske lige, armiralo drugo mjesto u Prvoj HNL, tj. u hrvatskome nogometu i osvojilo Kup. I stvorilo nogometni ambijent iz najljepših riječkih snova.

Ovoga ljeta bit će stoput teže, ako ne i doslovno nemoguće, ponoviti plasman u skupinu Europske lige. No Rijeka će, naravno, pokušati. Zapravo... Što Mišković sprema, što se može napraviti nakon što je u prvoj sezoni koju su ova Uprava, struka i momčad potpisali od početka do kraja - odmah iskreirali najbolju sezonu u klupskome postojanju?

Vratimo se na ono “luđak”. Damir Mišković planira izgraditi - dva stadiona! Ili, mrvicu konkretnije, dva stadiona koji zadovoljavaju UEFA-ine kriterije! Jedan na Rujevici. Dvije tribine. Jedna, nazovimo je fiksna, kapaciteta 2.500 te još jedna, montažna, sa 2.000-2.500 sjedećih mjesta. Taj će se stadion izgraditi zato - što će za riječke prigode biti monumentalni pomak naprijed što se sportske infrastrukture tiče. I da... I zato što će na mjestu ove Kantride sagraditi potpuno novi, moderni, kapaciteta 12.000-14.000. A na Rujevici će niknuti i trening-kamp. U današnjoj Hrvatskoj koja je uvijek jednako prelijepa, ali u kojoj se plače i zbog koje nam se plače, takvo nešto može napraviti, naravno onaj koji ima ili može osigurati lovu, ali i onaj koji je “luđak” u najpozitivnijem mogućem smislu. Uz već postignuto u rekordno kratkome roku, da još samo napravi dva trening-travnjaka i uredi ovu Kantridu, bez imalo patetike bi mu se u Portiću 3 mogao napraviti spomenik. Ali čovjek ide na dva europska stadiona i kompletni trening-kamp.

Što će biti s nogometom? Momčadi, strukom, rezultatima? Matjaž Kek pola sata nakon osvojenog Kupa kaže, “Ovo je motiv da budemo još bolji”, a Mišković je kad je došao rekao:

- Vratiti dugove, klub stabilizirati financijski i organizacijski, dovoditi mlade sposobne ljude (primjerice Čohar i Sever, nap. a.), vjerovati struci te ciljano ojačavati momčad, stalno podizati razinu u Školi nogometa da bismo za koju godinu mogli imati što više naših dečki u prvoj momčadi, jednako činiti i u Akademiji Abuja u Nigeriji gdje djeci dajemo šansu za obrazovanje i bolji život. Rasti postupno da bismo nakon, procjenjujem, tri godine stvorili realni i prirodno održivi temelj za napasti naslov prvaka Hrvatske.

Dakle... Slijedi sezona u kojoj će se napraviti trening-kamp i stadioni, a te će sezona, 2014/15. biti udaranje zadnjeg temelja za skidanje Dinama s trona. Mišković gradi kamp, dva stadiona i ide po naslov. To je ono u što sada cijeli Kvarner vjeruje. I to je ludo dobro.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 13:15