Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX
OPTIMISTIČNE NAJAVE

MISLAV ORŠIĆ OTKRIO KAKO ĆE SE DINAMOVCI ISKUPITI ZA ŠOK PROTIV RIJEKE 'Boli nas ovo ispadanje. Transfer? Da, bila je priča, ali...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. veljača 2020. 17:40

Mislav Oršić ovoga puta na Rujevici nije zabio. Na prošloj prvenstvenoj utakmici u kojoj su Modri dobili 5:0, zabio je tri gola. U srijedu je također bio najopasniji u Bjeličinoj momčadi, ali ovoga puta nije išlo.

- Vrijeme je bilo iznimno vjetrovito, teško je bilo za igrati. No, budimo realni, kako nama, tako i njima. Iz ovog poraza moramo izvući pouke da bismo bili bolji. Moramo živjeti s tim, pred nama je još prvenstvo, idemo to osvojiti - kazao nam je Oršić.

Je li ipak razočaran, svi su u plavom domu očekivali dvostruku krunu?

- Priželjkivali smo dvostruku krunu i prošle sezone. Evo, dvije vezane sezone zaredom nismo to uspjeli ostvariti. Prošle nas je Rijeka pobijedila u finalu, ove u četvrtfinalu. Da, nema se što skrivati, razočarani smo. Rijeka se zaista bolje snašla u srijedu, mi u drugom poluvremenu, kad smo imali vjetar na svojoj strani, nismo uspjeli adekvatno odgovoriti. Morali smo biti pravi, motivirani da iz poluprilika nešto zabijemo. Nismo to bili, zato je došao poraz.

Sigurno niste bili navikli na ovakav nogomet duela i visokih lopti, to nije Dinamova igra?

- Pa, različiti nogomet igrao se u prvom i drugom poluvremenu. Šteta što se nismo adekvatno prilagodili.

Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

Dobiti svaku

Oršić je daleko najbolji strijelac Dinama, što očekuje od proljeća u HNL-u? Bitno mu je biti dobar i zabijati jer se očekuje da bude hrvatski reprezentativac na Euru?

- Prvo se svi skupa moramo vratiti u pobjednički ritam, pobijediti Goricu u nedjelju. Znate što? Želim da sve protivnike do kraja prvenstva pobijedimo! Neću da do konca više ispustimo nijedan bod, da nijednu utakmicu ne odigramo neodlučeno, a kamoli da izgubimo. Boli nas ovo ispadanje iz Kupa, moramo nastaviti raditi, motivirati se za sve pobjede do kraja prvenstva.

Hoće li utakmica s Goricom u nedjelju ipak biti psihološki zahtjevnija s obzirom na ovaj poraz u Kupu?

- Mislim da ćemo protiv Gorice svi biti maksimalno. Svi ćemo željeti zaboraviti ovaj poraz od Rijeke, biti ćemo čak psihološki rasterećeniji, svi hoćemo taj povratak i ulazak u novu pobjedničku seriju.

Oršić je ovog prijelaznog roka bio jako blizu odlaska, činilo se da je priča o dolasku kod Slavena Bilića u WBA već bila gotova stvar, ali nije se dogodilo...

- Sve sam to zaboravio. Dajem sve od sebe na svakom Dinamovu treningu i sad sam koncentriran samo na proljetni dio sezone. Da, bila je priča, ali nismo se na kraju uspjeli dogovoriti - zaključio je Oršić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 03:47