Tom Dubravec/CROPIX
POTRESI NA POLJUDU

Mišo Krstičević još nije potvrdio hoće li vodit Hajduk u Koprivnici!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. veljača 2013. 13:07

Mišo Krstičević u srijedu poslijepodne pojavio se na Poljudu, ali trening nije odradio već je samo nadgledao rad svog pomoćnika Ive Šeparovića i nogometaša Bijelih koji su vježbali na pomoćnom terenu s umjetnom travom.

Trening je inače kasnio više od pola sata jer je Krstičević nakon dva dana izbivanja obavio razgovor s igračima u svlačionici i nakon toga su hajdukovci krenuli na zagrijavanje u dvoranu i potom produžili na umjetnu travu.

Krstičević nije decidirano i precizno odgovorio na pitanje hoće li voditi momčad u subotu u Koprivnici. Ali, potvrdio je Hajdukov trener da je obavio razgovor s igračima te ostavio otvorenim mogući razgovor s čelnicima kluba.

- To ćemo tek vidjeti - odgovorio je Krstičević na pitanje kada je na rasporedu razgovor s upravom.

Krstičević je u srijedu djelovao prilično smireno dok je u civilu promatrao trening, a tek je nekoliko novinara iza žice pratilo što rade Bijeli.

- Drago mi je da imam informacije kako treninzi sa Šeparovićem odlično prolaze. Moji nalazi? Dobri, što to znači dobri, ako moram ujutro i navečer piti tablete onda se nikad ne zna kako će biti - kazao je Krstičević.

Ipak, ako su zdravstveni nalazi jedini kriterij, Mišo Krstičević spreman je voditi Hajduk u Koprivnici. Nakon što je u utorak navečer prenoćio u splitskoj bolnici Križine, u srijedu ujutro Krstičević se podvrgnuo pregledima na kojima je ustanovljeno da nema zdravstvenih problema koji bi mu priječili daljnji nastavak rada.

Povišen tlak bio je očito akutni, a ne kronični problem, zbog kojega je Krstičević u ponedjeljak poslijepodne nakon burne svađe sa sportskim direktorom Sergijem Krešićem i predsjednikom Marinom Brbićem otišao u bolnicu na prvi pregled. Uslijedio je u utorak navečer i drugi posjet bolnici, ali svi su nalazi u redu i Krstičević može nastaviti s radom.

U Hajduku su već i prije saznanja o Krstičevićevim nalazima jasno dali do znanja da očekuju njegov povratak na klupu.

- Ako je Krstičević zdravstveno sposoban, vodit će momčad u Koprivnici. U protivnom momčad će s klupe povesti njegov pomoćnik Ive Šeparović - objavljeno je s Poljuda u srijedu ujutro.

Krstičević je noć s utorka na srijedu proveo na liječničkim promatranjima, da bi u srijedu u ranim poslijepodnevnim satima napustio bolnicu Križine laganim, ali sigurnim korakom.

Krstičevića ipak čeka još i onaj teži dio razrješavanja kompletnog čvora, a to je razgovor s predsjednikom Marinom Brbićem. Čelni čovjek Bijelih preuzeo je ulogu mirotvorca, mora pomiriti zaraćene strane kako bi svi zajedno nastavili s poslom u Hajduku.

- Nismo imali ista razmišljanja, ali naše probleme rješavat ćemo unutar kuće - najavio je Brbić odmah nakon što je burna prepirka iz poljudske kancelarije izašla u javnost.

Brbić je već u utorak krenuo u 'mirnu ofenzivu’ želeći što prije vratiti mir na Poljud, ali neće to biti lagan posao. Moguće je da će i uspjeti u tome, ali bit će to krhki mir. Nije problem izašao u javnost samo zbog pitanja dolaska Plazonića ili odlaska Kovačića na posudbu. To su samo površinska pitanja iza kojih stoje mnogo dublji problemi za koje treba mnogo vremena da bi se riješili.

I pitanje je hoće li se uopće i riješiti, jer snažan je sudar karaktera. Krstičević bi se trebao povući, zaboraviti na sva otvorena pitanja koja je postavljao Upravi i mirno nastaviti s radom kao da se ništa nije dogodilo.

Trener mora usko surađivati sa sportskim direktorom Krešićem, a Brbić treba tu suradnju postaviti na kvalitativno višu razinu. Kako će u tome uspjeti zaista je zagonetno pitanje, jer bez obzira na sva uvjeravanja predsjednika, kako će sve biti u redu i kako će Hajduk nastaviti u istom pobjedničkom ritmu, pomirba karaktera teška je zadaća u situaciji kada nema novca i do izražaja dolaze samo karakterne crte.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:36