CROPIX
ALŽIRAC NA MUKAMA

MISTERIJ ZVAN 'SOUDANI' Alžirac tvrdi da osjeća bol, doktori kažu da je sve u redu'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. veljača 2015. 21:59

Iz Maksimira dvije dobre i jedna loša vijest . Kapetan Domagoj Antolić i Arijan Ademi nakon ozljeda normalno treniraju s momčadi, ali problema ima Alžirac El Arabi Hilal Soudani. Nije ga bilo u Gradskom vrtu, preskočio je ogled s Osječanima, a neće ga biti ni na utakmici sa Splitom koja se igra u subotu na maksimirskom stadionu. Pitanje jest zapravo kad će se Soudani uopće pojaviti na travnjaku. Što se dogodilo? Alžirac se žalio na bolove u preponama koji su se širili prema kuku te koji su bili jako neugodni. Zbog toga nije ni putovao u Osijek.

U prvi trenutak mislilo se kako se radi samo o zamoru materijala jer, kako znamo, Soudani je za svoju reprezentaciju igrao na Afričkom kupu nacija. Dani su prolazili, a Soudaniju nije bilo bolje, pa je jučer obavio pregled ultrazvukom. Nalazi nisu pokazali ništa dramatično i ozbiljno, ali s obzirom da bol i dalje traje, odlučeno je da napravi i pregled magnetskom rezonancom kako bi se detaljno utvrdilo o čemu se radi.

Ozljeda Soudanija i eventualno duže izbivanje s travnjaka, ne bi bio nikakav hendikep za Dinamo. Iz jednostavnog razloga što će Modri s njim ili bez njega sigurno osvojiti naslov prvaka Hrvatske, on im ne treba za HNL. Koliko god to čudno zvuči, na neki način bi olakšalo Zoranu Mamiću koji bi tako mnogo više prilika mogao dati Marku Pjaci, talentiranom mladiću koji će na ljeto sigurno dobiti još milijunskih ponuda poput one iz Bologne ove zime koja je iznosila osam milijuna eura. Mogao bi više koristiti isto tako talentiranog Cekicija...

Međutim, moguće duže izbivanje s travnjaka moglo bi pogubno djelovati na Soudanijevu psihu, jer se radi o iznimno emocionalnom čovjeku koji ionako ima problema kad se radi o ostanku u plavom domu. Nije neka posebna tajna da bi Alžirac želio otići iz Maksimira.

- Bude li sve išlo po planu, moglo bi se dogoditi iznenađenje u ovom prijelaznom roku - rekao je Soudani alžirskim novinarima prije početka Afričkog kupa nacija, time najavivši mogući odlazak iz Dinama u proteklom zimskom prijelaznom roku.

Soudani je posljednjeg dana “europskog prijelaznog roka” bio vrlo tražena roba. Nizozemski PSV otvorio je sezonu lova na Alžirca službenom ponudom koja je stigla u La Mangu gdje se pripremao Dinamo. Odmah je odbijena kao i ona QPR-a koji se želio pojačati Soudanijem u borbi za ostanak.

Na koncu se javio i Hull City, ali ni o toj ponudi Zdravko Mamić nije želio razmišljati. Alžirac je očito ostavio dobar dojam na Afričkom kupu nacija kad se tako naglo podigla razina zanimanja za njega. Ponude ipak nisu bile dovoljno atraktivne za Dinamo te je napadač ostao u plavom klubu. Ne samo to, Zdravko Mamić je kazao kako ga neće prodati ni sljedećeg ljeta jer je potreban Dinamu u novom jurišu na Ligu prvaka. Prije službene ponude PSV-a za Alžirca su bili zainteresirani Hertha, Mainz, Hannover i Augsburg, ali radilo se samo o usmenim upitima.

Soudani je jedna od zvijezda Dinamove momčadi, vrlo važna karika, pa je jasno da ga se u Maksimiru ne žele odreći jer je igrač koji donosi prevagu.

- Za Soudanija je samo nebo granica. Pitanje je samo njegove glave. Kad nema nedoumice u glavi, onda je on jedan od najboljih igrača HNL-a. Nakon jednog razdoblja nezadovoljstva zbog izostanka prodaje koju je želio, shvatio je kako je Dinamo njegov klub, za koji igra i za koji mora dati sve od sebe - kazao je trener Mamić nakon Dinamove pobjede u 9. kolu HNL-a na Kantridi kad je pala Rijeka (2:1 za Dinamo), a Soudani je praktički sam riješio utakmicu.

Alžirac je jedan od najboljih stranaca koji je ikad došao u Hrvatsku, odnosno u Dinamo. Bila bi velika šteta za plavi klub, ali i za Soudanija da ga zaustavi ozljeda. Kombinacija ostanka u Maksimiru te moguća neugodna ozljeda i duže izbivanje mogli bi mu ugroziti karijeru, a Dinamu donijeti štetu, jer bi u budućnosti mogao ostati predviđenog prihoda od njegova transfera. Zato se u modrom domu mole Bogu da ozljeda nije teška te da bolovi u preponama što brže prestanu. Za Alžirca je sad najvažnije da ne “potone”, trebat će mu očito dosta razgovora s trenerom i svojim suigračima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:28