Lirim Kastrati i Ante Ćorić
 CROPIX
VELIKI TALENTI

MLADI KOSOVAR IZLUDIO DINAMO, ALI ON NIJE ZADNJI, DOLAZI JOŠ TALENATA S KAJZERICE! 'Zabio sam dva gola Dinamu, a sada Hajduk! Možemo i njih dobiti'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. ožujak 2018. 15:51

Upoznali su nogometni zaljubljenici jučer i Lirima Kastratija. Luku Ivanuševa i Lovru Majera znaju odavno, no ovaj bi momak mogao biti nova mlada zvijezda HNL-a. Dakle, radi se o igraču koji je 1999. godište, igra za mlade selekcije Kosova. Ovo je njegov tjedan, prije neki dan u juniorskoj je utakmici srušio Hajduk u Splitu, zabio gol i asistirao, za Lokomotivino polufinale Kupa. A sinoć je 'uništio' Dinamo u Maksimiru.

- Odigrali smo odlično, presretan sam. Zabiti dva gola Dinamu je stvarno velika stvar, hvala treneru što mi je dao povjerenje, a za mene je ovo stvarno veliki tjedan. Prvo ta utakmica u Splitu, sad ovo... Sad opet Hajduk, seniori u Kupu, vjerujemo da možemo i njih pobijediti - rekao je junak Kastrati, čija je nogometa priča izuzetno zanimljiva.

Dakle, makedonski klub Shkendija ima nogometnu akademiju Lorik Boric u Tirani. I odnedavno ta akademija surađuje s Lokomotivom. Uzeli su 'lokosi' na preporuku Kastratija, koji je stigao koji mjesec prije 18. rođendana i nisu ga mogli registrirati, ali su već na prvim treninzima uočili njegovu brzinu i kvalitete i kad je postao punoljetan, odlučili su ga potpisati. Još je dio juniorske momčadi, kod Jerka Leke igrao je i Ligu prvaka, bio među najboljima. Brz kao munja, a vidjeli smo da je i realizator.

- Nije on jedini, imamo mi puno svojih mladih igrača, neke već znate, neke ćete tek upoznati. Ali kad govorimo o Kastratiju, on je plod našeg skautinga i odlične suradnje s tom akademijom, a nije jedini koji je otamo došao. S njim su stigli i stoper Mersinaj i zadnji vezni Cokaj, koji igraju za albanske selekcije - rekao nam je šef omladinske škole Lokomotive Jurica Čabraja.

Tako je Kastrati još jedan talent s Kajzerice, on i Krajinović već su se dokazali u Prvoj HNL, Lovro Majer već odavno. Ali, i taj momak jučer je u Maksimiru pokazao da može igrati u oba smjera, očito, razgovor s njim, koji su vodili u klubu, urodio je plodom, Majer je bio svuda. Oduzimao lopte, asistirao, pogodio dvaput s bijele točke.

- Je, istina zadovoljan sam kako sam odigrao, a ovo je jedan od najsretnijih dana u mom životu. Nametnuli smo se od prve minute, Dinamo možda nije bio na svojoj razini, ali pokazali smo da smo odlična, mlada i perspektivna momčad. Sad slijedi finale Kupa protiv Hajduka, pokušat ćemo ući utakmicu kao i sad, nametnuti se, pobijediti i proći - poručio je Lovro Majer.

- Još sam pod ugovorom s Dinamom, ali ovo je veliki sportski uspjeh za Lokomotivu, pogotovo nakon što smo katastrofalno ušli u proljeće. Očekivanja su bila veća od rezultata koje smo ostvarili. Znao sam da ću ja biti dio tog povijesnog uspjeha, da će se dogoditi dok sam ja u Lokomotivi - kazao je, pak Dejan Radonjić, koji je odradio u toj pobjedi također lavoski dio posla.

- Rekao sam da u svakoj utakmici idemo na pobjedu, jer znam kakva smo momčad i koliko vrijedimo. Malo je visok rezultat, nisu oni ušli dobro u utakmicu, mi smo to iskoristili. Hajduk? Ako odigramo kao u ovoj utakmici, pobijedit ćemo i proći u polufinale.

Bojan Knežević izišao je s osmijehom na licu, njemu je pobjeda još možda i draža nego ostalima, jer, bio je u Dinamu, nije dobio šansu. Primijetili smo da se i na terenu u jednom trenutku počeo smijati, kao da nije vjerovao što se događa.

- Da, kod četvrtog gola sam se smijao, ne znam... Dobro smo trenirali ovaj tjedan, dogovorili smo se da ćemo dati sve od sebe, da ćemo pokazati javnosti da to nije baš tako kako se priča. Zaslužena pobjeda! - kazao je Knežević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 04:15