ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
NIJE PAZIO

Mladi navijač Hajduka se u Koprivnici ozlijedio bakljom, završio u bolnici, a još ga čekaju novi problemi

Torcida proslavila rođendan pa postrojila igrače Hajduka...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. studeni 2021. 15:36

U tradicionalno velikom broju stigli su navijači Hajduka na gostovanje u Koprivnicu. Osim njih 353 u sektoru namijenjenom gostujućim navijačima, još par stotina pripadnika Torcide smjestilo se na jedinoj tribini Apaša. Policija je procijenila kako ih je bilo oko 850.

Pjesma od prve do posljednje minute, navijanje za svoje, bez vrijeđanja drugih. Iako su Hajdukovi fanovi zapravo stvorili ugođaj kao da igraju domaću utakmicu, to momcima na terenu nije moglo pomoći protiv raspoloženih Farmaceuta.

Torcida je najstarija hrvatska navijačka skupina, osnovana je 1950. godine, te je u nedjelju u Koprivnici proslavila 71. rođendan. Tim povodom u 71. minuti upriličena je bakljada. Prema policijskom izvješću, aktivirano je 29 pirotehničkih sredstava, od kojih je 19 bačeno na travnjak. Zbog toga koprivničko-križevački policajci provode kriminalističko istraživanje.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Prilikom paljenja baklje došlo je do samoozljeđivanja 19-godišnjeg navijača, kojem je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Koprivnica. Policija je najavila da će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog počinjenja prekršaja iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, izdana mu ej i naredba o određivanju mjere opreza zabrane posjećivanja nogometnih utakmica Hajduka i hrvatske nogometne reprezentacije u trajanju od osam dana.

Na kraju utakmice igrači Hajduka otišli su pozdraviti Torcidu i zahvaliti joj na podršci, no morali su saslušati što su im za poručiti imali vođe njihove navijačke skupine. Sadržaj tog obraćanja nije nam dostupan, no ionako je sve skupa već u ponedjeljak palo u drugi plan jer je smjena trenera Jesna Gustafssona postala glavna tema...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 01:40