DAMIR KRAJAC/CROPIX
ZADOVOLJAN GODINOM

Mladi reprezentativac nakon dobre sezone: Trčanje nije problem, volio bih imati više asistencija i golova

"Podigli smo se i mislim da je sedmo mjesto na kraju plasman s kojim možemo biti zadovoljni", poručio je
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. srpanj 2020. 22:53

Jedan od igrača koje svakako treba izdvojiti u minuloj sezoni Slavena Belupa svakako je Bruno Bogojević. U 32 prvenstvena nastupa postigao je dva pogotka i dodao četiri asistencije, jednom je zabio i u Kupu gdje su Farmaceuti dogurali do polufinala s Lokomotivom.

Što se tiče prvenstva, nakon dolaska trenera Tomislava Stipića opstanak je osiguran bez stresova, a napravljeni su i temelji za novu sezonu.

- U jednom trenutku bili smo pri dnu, ali podigli smo se i mislim da je sedmo mjesto na kraju plasman s kojim možemo biti zadovoljni. Uspjeli smo se stabilizirati u sredini ljestvice, čime smo stvorili uvjete za igru bez prevelikog opterećenja i ozračje koje pogoduje mladim igračima i njihovoj daljnjoj afirmaciji - rekao je 22-godišnji Bogojević.

Slaven ima dosta mladih i dosta iskusnih igrača, kako to funkcionira u praksi?
- Mislim da je to odličan spoj. Paracki, Krstanović, Bačelić Grgić, Delić i ostali odigrali su niz prvoligaških utakmica i daju nam savjete koji su nama mlađima jako korisni. Od njih možemo puno toga naučiti.

Katica za sve

Ističe Bogojević da se koprivnička momčad u drugom dijelu sezone ravnopravno nosila sa svim suparnicima koji su joj stajali na drugoj strani terena.

- Pokazali smo da svakome možemo vrlo dobro parirati, dizali smo se iz utakmice u utakmicu. Naravno da smo očekivali više od polufinala Kupa, pogotovo nakon vodstva od 1:0. Nažalost, nismo izdržali, ali to je sad iza nas. Okrećemo se sljedećoj sezoni za koju smo napravili dobre temelje, većina igrača trebala bi ostati na okupu. Mislim da s trenerom Stipićem možemo igrati još bolji nogomet sljedeće sezone.

Što vam je to donio trener Tomislav Stipić?
- Promjene su se osjetile u svim segmentima, ali najviše u atmosferi unutar momčadi te u igri. Imamo kvalitetnu izgradnju napada, pogotovo iz naše trećine.
Vi ste odigrali dosta utakmica na visokoj razini, je li ovo bila i vaša najbolja sezona u Prvoj HNL?
- Ne mogu reći da je bila najbolja, ali poslije korona-stanke odigrao sam dobroj razini. Pokušavam se iz dana u dan nametnuti treneru... - podvukao je nadareni Bogojević.

Igrate na desnoj bočnoj poziciji u sustavu 3-1-4-2, koji se u fazi obrane pretvara u 5-3-2. Zapravo ste Katica za sve na desnoj strani, opasan za suparnički gol, s puno driblinga tijekom susreta, ali i s dosta defenzivnih zadataka.
Kako se nosite sa svim tim obvezama u igri?
- Da, dosta radim u oba pravca. Nije mi problem trčati. To je moj forte, to me krasi. U svakoj utakmici pokušavam dati svoj maksimum. Naravno da bih volio imati što više asistencija i golova, ali ekipa izbacuje pojedinca. Ako ćemo svi igrati na visokoj razini, bit će sve kako treba.

Glavom u Slavenu

Ljetni odmor definitivno nikad nije bio kraći?
- Vjerojatno je to premalo za kvalitetan odmor, kako u tjelesnom, tako i u psihičkom smislu jer je početak nove sezone pred vratima. Međutim, profesionalci smo i nemamo izbora, moramo se prilagoditi.
Dobre igre vjerojatno su vas učinile zanimljivim skautima većih klubova. Nadate li se možda inozemstvu?
- Ništa ne znam, niti se s time opterećujem. Glavom i tijelom sam potpuno u Slavenu Belupu - zaključio je na kraju Bruno Bogojević.

U posljednjih osam godina najbolji plasman bilo im je šesto mjesto

Slaven Belupo osvojio je sedmo mjesto u prvenstvu. Možemo reći da Farmaceuti drže tradiciju, jer su najčešće u 23 prvoligaške sezone završavali na sedmoj poziciji, ovo im je čak osmi put. Po jednom su bili drugi, treći i četvrti, tri puta peti, četiri puta šesti, dvaput osmi i triput deveti.
Posljednji plasman u gornjem dijelu ljestvice bio je 2012. godine, kad je momčad pod vodstvom Roya Ferenčine osvojila treće mjesto. Te iste godine sponzorska su sredstva smanjena za 50 % i u svemu tome vodstvo kluba teško se snalazilo, pa je 2014. koprivnički klub morao igrati dodatne kvalifikacije u kojima je bio za nijansu bolji od Cibalije.
Uoči početka protekle dvije sezone Slavenovo je vodstvo najavljivalo pohod na europske pozicije, no nakon slabog starta ti su ciljevi kasnije revidirani pa su se Farmaceuti morali zadovoljavati opstankom u ligi bez većih stresova, što su ostvarivali nakon trenerskih promjena.
U sezonu je krenuo Ivica Sertić, koji je imao priliku kreirati i izgled momčadi zajedno s Upravom. U prvih 11 utakmica ostvario je tri pobjede, remi i sedam poraza uz razliku pogodaka 11:26 i osvojio 30,3 % mogućeg broja bodova. Nakon njega na klupu je sjeo Tomislav Stipić koji je stabilizirao obranu, no realizacija je ostala problem. U 25 nastupa Stipić ima sedam pobjeda, osam neodlučenih ishoda i 10 poraza uz gol-razliku 23:25. Osvojio je 38,7 % bodova. (gčm)

Krstanović pa dugo, dugo nitko...

S prvenstvenih 12 pogodaka najbolji je strijelac Slavena Belupa bio 37-godišnji Ivan Krstanović. Nakon njega dugo nema nikoga, onda slijede dvostruki strijelci Puclin, Bačelić Grgić, Lulić, Bogojević, Nowak i Lima, dok su po jedan gol zabili Ejupi, Radivojević, Jeffren, Etoundi, Međimorec, Zirdum, Mikulić i Božić. Lulić ima šest asistencija, Lima i Bogojević po četiri, po dvije Ejupi, Delić, Goda i Bačelić Grgić te po jednu Krstanović, Puclin, Mikulić, Jeffren, Glavčić, Havelka, Etoundi i Brković. (gčm)

Glavčiću najviše minuta

Vratari Filipović i Ježina imali su po 18 nastupa. Pritom je Ježina primio 23 gola uz sedam utakmica bez primljenog pogotka, Filipović je pak primio 28, a u pet nastupa imao je čistu mrežu. Od ukupno 36 igrača s ligaškim minutama najviše je odigrao Glavčić, koji je 2.824 minute rasporedio u 34 nastupa. (gčm)

BELUPO U HNL-u

1. MJESTO - 0 puta
2. MJESTO - 1 put
3. MJESTO - 1 put
4. MJESTO - 1 put
5. MJESTO - 3 puta
6. MJESTO - 4 puta
7. MJESTO - 8 puta
8. MJESTO - 2 puta
9. MJESTO - 3 puta
10. MJESTO - 0 puta

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 00:04