Srdjan Vrancic / CROPIX
VELIKI DVOBOJ U ZAGREBU

MLADI REPREZENTATIVAC SE NAKON POVIJESNOG USPJEHA VRATIO KLUBU I NAJAVIO OGLED S BIJELIMA 'Jedva čekamo tu utakmicu! Hajduk uvijek zaslužuje respekt'

LOKOMOTIVA Mladi reprezentativac Luka Ivanušec uoči Splićana
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 17. listopad 2018. 17:05

U utorak popodne kompletirala se i momčad Lokomotive, petorica reprezentativaca (Kastrati, Uzuni, Grbić, Ivanušec i Babić) opet su pod zapovjedništvom trenera Gorana Tomića.

Nadareni 19-godišnji veznjak Luka Ivanušec s mladom je hrvatskom reprezentacijom (do 21 godine) izborio nastup na Euru, odigrao je obje utakmice protiv Grčke (2:0) i San Marina (4:0) i zadovoljan se vratio na Kajzericu:

- Ostvarili smo željeno, bilo je pjesme u autobusu na povratku u Hrvatsku, ali nije bilo vremena za ludo slavlje. Već nas čekaju prvenstvene obveze u klubovima - kaže Ivanušec, koji je zbog raznih ozljeda praktički izgubio gotovo cijelu proljetnu sezonu. I sad se vraća u formu...

- Bilo je proljetos uistinu svega, najprije me mučilo kurje oko, potom stražnji bedreni mišić... I nije mi bilo lako, želio sam igrati, a nisam mogao. Živcirao sam se gledajući dečke s tribina, bilo je to stvarno teško razdoblje za mene. Sad sam, srećom posve zdrav, oporavio sam se i nadam se da će me ozljede zaobići.

Jeste li zadovoljni svojim ovosezonskim igrama?

- Nekim sam utakmicama zadovoljan, s drugima malo manje... Znam da mogu još znatno bolje igrati, polako se vraćam u formu i najvažnije je da se opet ne ozlijedim. Svjestan sam da moram zabiti i poneki gol, morat ću poboljšati igru ispred suparničkih vrata. Ove sezone još nisam postigao pogodak, kad dođem u dobru poziciju gledam kako su mi postavljeni suigrači i pokušavam pronaći najbolje rješenje dodavanjem lopte. No, možda bih doista trebao gdjekad biti malo sebičniji i konkretniji u toj završnici i sam okončati akciju udarcem na vrata.

Jeste li očekivali ovako dobar plasman Lokomotive?

- Iskreno, znao sam da ćemo se boriti za vrh, znao sam da smo dobri i uopće me ne iznenađuje naš visoki plasman na trećem mjestu nakon deset odigranih kola. Imamo odličnu momčad, došlo je nekoliko dobrih igrača, trener Goran Tomić sve je to dobro ukomponirao i rezultat nije izostao. Uvjeren sam da ćemo nastaviti dobro igrati i skupljati bodove.

U nedjelju vam u goste u Kranjčevićevu dolazi Hajduk (17.30)...

- Jedva čekamo tu utakmicu! Iako je Hajduk ušao lošije u sezonu, uvijek zaslužuje respekt. U Splitu je bilo neodlučeno (1:1), u nedjelju idemo po pobjedu, dat ćemo sve od sebe, pa što bude - rekao je Ivanušec, jedan od ključnih Lokomotivinih igrača, mladić čije je ime već zapisano u bilježnicama brojnih inozemnih klubova.

Utakmicu Lokomotive i Hajduka gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 03:09