Dinamo je ”pao” od Lokosa
 RONALD GORSIC/CROPIX
NOVI TEST ZA PRVAKA

Mobilizacija na Maksimiru: Vraćaju se navijači, prva zvijezda, a Jovićević najavljuje i - pravi Dinamo!

.Jedva čekam da navijače danas vidim na tribinama. To je za mene još jedno ostvarenje sna‘.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. lipanj 2020. 14:25

Protiv Lokomotive Modri su dobili ‘jedinicu’, ‘topa’, ‘kolac’ ili ‘kulju’... Kako god hoćete. Uglavnom, nisu prošli. Danas su u sudaru sa Slavenom Belupom (18.55 na Maksimiru) modri trener Igor Jovićević i njegovi dečki na popravnom ispitu. Koji polažu pred ‘komisijom’, jer navijači se vraćaju na tribine. Nakon stanke zbog pandemije, ovo je prva utakmica novog trenera pred gledateljima, sigurno želi da se njegova momčad pokaže u najboljem mogućem izdanju.

Neugodna epizoda

Onako, na prvu, ogled Dinama i Slaven Belupa je najnebitnija utakmica kola. Modri su osigurali naslov prvaka, dok Farmaceuti ne mogu niti gore, niti dolje, oni će po svemu prvenstvo završiti na sedmom mjestu. Međutim, definitivno maksimirski ogled ima svojih čari upravo zbog poraza Modrih od Lokosa. Aktualnim i budućim prvacima itekako je bitno dobiti pomilovanje nakon pogreške u ‘ulici pjesnika’. Žele pokazati da je posrtanje bilo samo ‘blackout’, samo jedna neugodna epizoda koja se događa, ali vrlo, vrlo rijetko.

image
Igor Jovićević nakon poraza u Kranjčevićevoj
RONALD GORSIC/CROPIX

- Slaven Belupo je momčad koja se može uigravati već za sljedeću sezonu. Imaju jako dobru momčad koja igra u formaciji 3-5-2. Vrlo su okomiti, koriste napadače Krstanovića, Jeffrena ili Limu. Vezni red im je radan, obrana ima ofenzivne bekove Godu i Bogojevića. Slaven Belupo ima glavu i rep, čvrsti su i kompaktni, ali igraju i lijepo, za oko. Tako da nas danas očekuje vrlo zahtjevna utakmica - kazao je Igor Jovićević.

Petkovićeva statistika

Bonus za Jovićevićevu momčad svakako je povratak hrvatskog reprezentativca Brune Petkovića, koji je imao stanku protiv Lokomotive zbog viška kartona. Popularni Petko je inače prava noćna mora za društvo iz Koprivnice. Ove sezone je u HNL-u postigao šest pogodaka, a pola od toga utrpao je baš - Slaven Belupu.

image
Arijan Ademi i Denis Kolinger
RONALD GORSIC/CROPIX

Zabijao je u sve tri ovosezonske utakmice u kojima su Modri igrali protiv današnjeg suparnika. U 2. kolu je pogodio u pobjedi Dinama od 3:0, u 11. kolu u trijumfu od 1:0, u 20. kolu kad su Modri dobili s 2:0. Kad na drugoj strani vidi Slaven Belupo, Petković bilda golgetersku statistiku.

Kao što ste primijetili, dečki iz grada Vegete ove sezone Dinamu nisu uspjeli još niti jednom pogoditi mrežu. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li to uspjeti u svom četvrtom pokušaju. Nije da im baš ide u napadačkim akcijama, stvarali su prilike protiv Gorice i Osijeka u dva posljednja kola, ali oba puta ostalo je 0:0.

Jedini pogodak koji su postigli nakon stanke je onaj fenomenalni kojeg je bio autor Bruno Goda u polufinalu Kupa protiv Lokomotive, no koji nije pomogao jer je Tomićeva momčad trijumfom od 3:1 uhvatila veliko finale u Šibeniku.

image
Arijan Ademi i Denis Kolinger
RONALD GORSIC/CROPIX

- Za nas će povratak navijača biti vjetar u leđa. Jedva čekam da navijače danas vidim na tribinama. To je za mene još jedno ostvarenje sna. Kao trener sam osjetio slast pobjede u Varaždinu, osjetio sam i poraz od Lokomotive, znam sve što nosi funkcija trenera Dinama. Iza sebe imam godine rada, vjerujem u sebe, vjerujem u momčad koja je inteligentna, jako brzo prihvaća zahtjeve, zbog toga sam sretan. Uvijek sam imao uspjeha, vjerujem da će i sada biti tako - zaključio je Jovićević.

ZADNJIH DESET U MAKSIMIRU

SEZONA 2014. - 2015.
Dinamo - Slaven Belupo 3:2

SEZONA 2015. - 2016.
Dinamo - Slaven Belupo 3:0
Dinamo - Slaven Belupo 2:1

SEZONA 2016. - 2017.
Dinamo - Slaven Belupo 1:1
Dinamo - Slaven Belupo 1:0

SEZONA 2017. - 2018.
Dinamo - Slaven Belupo 2:0
Dinamo - Slaven Belupo 1:0

SEZONA 2018. - 2019.
Dinamo - Slaven Belupo 2:1
Dinamo - Slaven Belupo 3:0

SEZONA 2019. - 2020.
Dinamo - Slaven Belupo 1:0

50
pobjeda ima Dinamo nad Slavenom Belupom u 66 dosad igranih ligaških utakmica

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 21:21