Boris Kovacev / Hanza Media / Hanza Media
NE MOGU DOĆI SEBI

MODRA SVLAČIONICA U ŠOKU Kapetan shrvan nakon 'petarde' na Rujevici: 'Ne znam kad sam se ovako zadnji put osjećao'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. rujan 2016. 10:49

U utakmici 9. kola Prve HNL Rijeka je deklasirala Dinamo sa 5-2 (2-0). Rijeka je ovom pobjedom ostala na vrhu ljestvice sa 23 boda, jednim više od drugog Osijeka, dok je Dinamo treći sa 19.

Shrvan je bio Domagoj Antolić. Kapetan zbog problema s koljenom nije igrao, utakmicu je gledao s tribine, nakon susreta jedva je pronašao riječi.

- Ne znam kad sam se ovako zadnji put osjećao. Stvarno ne pamtim, baš loše...

Kasnije kad se malo pribrao ipak je dodao:

- Primili smo brzi gol i to je rezultiralo nesigurnošću u čitavoj momčadi. Rijeka je bila dobra, mi se moramo dići, već u idućoj utakmici. Imali smo jako dobre rezultate do prije desetak dana, očito smo u padu forme. Ništa, glave gore, dići ćemo se kao i uvijek i pokazati da smo najbolji - rekao je Antolić, koji nije želio ništa govoriti o promjeni na Dinamovoj klupi.

Nije ni mladi Fiolić koji će po lošemu pamtiti povratak u Dinamovih prvih 11.

- To je pitanje za upravu kluba, ne za mene. Uostalom, sve ste vidjeli, glupo je išta pričati. Idemo iz ovog teškog poraza izvući najbolje što je moguće, tako je to u nogometu, neće ništa stati. Taktika? To su trenerove odluke, ne bih komentirao, mi smo dali maksimum. Primili smo toliko golova koliko smo primili i bezveze je pričati da nas je prvi gol izbacio iz tračnica, kad smo ih poslije primili još puno.

Nije puno bilo igrača koji su bili voljni pričati, jedan od onih rijetkih koji nije bježao od mikrofona bio je Gordon Schildenfeld.

- Mislim da je ovo i moj najteži poraz, ne znam kad sam primio pet komada. Rijeci čestitam na pobjedi, Rijeka raste, napredak je vidljiv od prošle sezone se vidi. Mi kao momčad znamo da nije bilo dobro, znamo da smo mi Dinamo, da se trebamo vratiti. I utakmice neće nas čekati da se vratimo, moramo što prije to naučiti iz svega ovoga. Ali, ne’š ti, nije to neka kriza, izgubili smo dvije utakmice u HNL-u, nije to ništa posebno. Taj prvi gol nas je ubio, uvukla se nervoza, koja nije uspjela izaći do drugog dijela. Tek kad smo prešli u taj 4-5-1, to nam je više pasalo, tada smo bili na većoj razini. Izgubili smo od glavnog konkurenta, ali na neki mi je način i dobro da se prvenstvo zakuhalo. Nema panike, idemo ih hvatati, pokazati tko je Dinamo! - odlučan je Schildenfeld.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 13:48