DINAMOV MERCATO

Modri izlog: Mateo u Engleskoj ipak za godinu dana, Šimu Vrsaljka bi i dalje Dnjipro

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. siječanj 2012. 16:53

Lani u ovo doba vladala je prava histerija oko Šime Vrsaljka, Dinamov desni bek bio je već praktički preseljen u Arsenal. Javio se potom i City, spominjao se Liverpool, pričalo se i odlasku Sammira, na meti je bio Badelj... Ipak, Dinamo nikoga od njih nije želio pustiti, zov Lige prvaka lanjskog je siječnja bio jači.

Ove godine sve je nekako tiho, o velikim se transferima u Maksimiru više niti ne priča previše. Vida je bio blizu kijevskom Dynamu, nije otišao, hoće li se do kraja prijelaznog roka išta realizirati teško je predvidjeti. Dojam je da se svi u Dinamu ponašaju kao da nikoga neće prodati, zadnji veliki transfer bio je onaj Marija Mandžukića u Wolfsburg prije 18 mjeseci. Ipak, dvojica Dinamovih mladića i dalje su u izlogu, šuška se da nije nemoguće da u preostalim danima prijelaznog roka dobre ponude dobiju Šime Vrsaljko i Mateo Kovačić.

Nakon interesa Engleza, za Vrsaljka se zadnjih tjedana jako zainteresirao ukrajinski Dnjipro, iako je pitanje može li taj klub nadmašiti svote koje su se spominjale lani. Pitanje je u tom slučaju i je li Dinamo dovoljno zainteresiran, jer Dnjipro ipak nije klub iz 'elite’ s kojom su Modri dosad poslovali, nije to Tottenham, City, Lyon, Arsenal..., a nije kijevski Dynamo. Na to u Dinamu itekako paze, još ne gori pod petama pa još uvijek nisu svačiji milijuni isti. Premda bi svakako dobro došli.

Što se Kovačića tiče, interes je stalan, pogotovo iz Engleske. Uz Manchester City, sad se, navodno, pojavio i Tottenham kao moguća nova Mateova postaja, Spursi jako vole maksimirske eksponate. Međutim, Dinamo ga nije voljan pustiti odmah, ako do posla uistinu dođe Modri bi pokušali pronaći način da Kovačića nekako zadrže još godinu dana, pa da tek tada ode u novi klub. Ipak, najvjerojatnije je da nitko ove zime od ključnih igrača neće iz Maksimira, ovo su samo naznake da tržište u Dinamu nije savim zamrlo, da se još uvijek iza brda nešto valja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 21:47