Tom Dubravec / CROPIX
LJETNI SHOPPING

MODRI MERCATO Dinamo na Maksimir za 3 mil. eura dovodi najtalentiranijeg Splitovca!

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 23. svibanj 2015. 10:03

Odjednom Hajduku visi Europa, a Splitu opstanak u prvoj ligi. Istina, to je puka teorija, jer u praksi “bijeli” i “crveni” sve rješavaju u posljednjoj utakmici, u splitskom derbiju sporazumno, kako bude trebalo, svakom po bod, ili će biti ono nemilosrdno, baš neprijateljski.

Na Poljudu vlada zatišje, pod Turskom kulom, odnosno u Parku mladeži vrije. Trener Hajduka Hari Vukas nepokolebljivi je optimist, još uvijek misli da će se održati na klupi “bijelih”. Moguće je, u najmanju ruku ostat će ako ne u glavnoj onda u sporednoj ulozi, kao pomoćnik, jer u slučaju da stigne novi trener Vukas mu je najbolja solucija za asistenta.

- O utakmici s Dinamom nemam što kazati, niti se želim vraćati u prošlost - nevoljko je govorio Vukas prigodom susreta s novinarima.





Kadar za iduću sezonu

U finišu prvenstva ima previše špekulacija, rade se razne računice, u prvom redu tko će kome prepustiti jedan ili tri boda, između ostalog mešetari i bolesni kladitelji pitaju se misle li u Lokomotivi zaista izaći u Europu ili će u posljednjim utakmicama oni, ali i još neki samo statirati. Moguće je da je odluka o neizdavanju licence Zadru prelomila situaciju, pa se zaigra do kraja pošteno...

- Ne zanimaju me nikakve kalkulacije, ne interesira me ništa drugo nego pobijediti Zagreb. To je meni najvažnije, a i igračima, koju su svjesni koliko im ta tri boda znače. A onda na rastanku sezone protiv Splita igrat ćemo rasterećeni, moguće je da to bude predstava prvenstva.

Pitalo se Vukasa o zanimanju Hajduka za Filipa Krovinovića, 20-godišnjeg napadača Zagreba. Jer, isticanje mogućnosti, makar samo medijsko, da Krovinović preseli u Split, nije baš korektno uoči utakmice sa Zagrebom.

- Naravno, sudjelujem u razgovorima kako i s kojim kadrom u sljedeću sezonu, ali o tim pitanjima ne mogu i ne želim pričati. Što se tiče Filipa, njega znam još iz vremena kad sam vodio kadete Hajduka. Krovinović je zanimljiv, ali ne pitajte me dalje.

Na Poljud informacije stižu na kapaljku, novinari zato lansiraju sve glasine koje se čuju. U tvornici glasina i nagađanja, a to je kafić na stadionu, gdje defiliraju novinari, bivši igrači, neangažirani treneri, navrnuti menadžeri, ljubitelji “bijelih”, pa i poneki koji bi rado dobio mjesto u Nadzornom odboru, tako se čuje da “Lovre Kalinić brani protiv Zagreba oproštajnu utakmicu”, ali i da je “Marko Rog već prodan Dinamu za tri milijuna eura, ali će i sljedeće godine igrati Splitu.

Stigao Radčenko

Također, izgleda da je zaključena priča s braćom Maloku - Elvirom i Trojanom, koji su prošlog ljeta aterirali na Poljud s Kantride, pa kako su bili zapostavljeni, što je zaista i istina, sele se dalje... Do kraja prvenstva, za ove dvije utakmice trener Vukas ne može računati na dvojicu napadača - Milevskog i Maglicu. Njima je odmor već počeo, moguće je da nakon eventualne pobjede nad Zagrebom, poštedu za posljednji susret sa Splitom dobiju neki stariji prvotimci. Jer, liga završava 31. svibnja, a pripreme počinju odmah poslije tjedan dana. Novost u kadru za utakmicu zove se Ivan Prskalo, centarfor B-momčadi (odigrao je do sada za prvi sastav desetak minuta), koji je inače bio kadet Dinama, pa su ga “bijeli” privoljeli da dođe u Split, a potpisan je i ugovor s mladim Ukrajincem Radčenkom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 15:36