Nenad Dugi / CROPIX
DINAMO U SLOVENIJI

Modri otputovali na pripreme, Jurčić svjestan zadatka: 'Liga prvaka je imperativ'

U autobusu koji je u četvrtak ujutro krenuo prema Rogli bilo je 18 igrača i 3 vratara, no već u petak će se ekipi priključiti Šimunić i Fernandes tako da će trener na Rogli na raspolaganju imati 20 igrača i 3 vratara.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. lipanj 2013. 16:15

Poluoblačno i ugodno vrijeme dočekalo je Dinamo na Rogli, negdje oko 13 sati tako je počela predzadnja etapa priprema za Ligu prvaka. Krenuo je Kruno Jurčić zapravo u taj projekt još zimus, tada je najavio da će svih šest mjeseci raditi upravo na pripremi momčadi za veliki cilj. Imao je tada malo drugačiju viziju Dinama, glavnu je ulogu namijenio Mateu Kovačiću, koji je trebao preuzeti tu 'rolu' od Sammira, međutim, Kovačić je otišao prije Sammira.

Otišli su još neki, došli drugi, na Rogli se tako okupila jedna nova momčad, koju Jurčić u idućih mjesec dana mora pripremiti za najveće izazove i dovesti u pravu formu. Već ovdje na Rogli će Migliore, Fernandes (koji dolazi u subotu), Kramarić i Antolić pokušati dokazati da nisu slučajno u Dinamu, a na slovenskoj će planini i Sammir, Vrsaljko, Krstanović i Beqiraj možda dočekati i realizaciju transfera, njih četvorica dobili su, na neki način, slobodne ruke za odlazak. Dakle, Jurčić bi se mogao suočiti sa 'šokovima', novim odlascima ili dolascima, ukomponirati te promjene u pripremu momčadi, ali, nije to ništa novo, vjerojatno je i sam već navikao na takve situacije u Maksimiru.

- Zna se koji su naši ciljevi. Svjestan sam da će javnost nametnuti Ligu prvaka kao imperativ, nakon dvije godine u tom natjecanju to se i očekuje. Nadam se da ćemo imati sreće i u ždrijebu, i o tome dosta toga ovisi, hoćemo li na kraju biti nositelji u zadnjem pretkolu ili nećemo... Isto tako, cilj je osvojiti naslov prvaka, to više nitko niti ne ističe, iako, sezona je duga, samo na jesen imamo više od 40 utakmica i treba se dobro pipremiti - priča Jurčić, koji je malo zabrinut zbog - reprezentativaca.

- Bojim se malo za njih, nisu imali puno odmora, znam da im nije dovoljno. No, svi smo profesionalci, moramo se prilagoditi i napraviti sve da ostvarimo sve ciljeve. Liga prvaka je želja, cilj, a poslije - koliko para toliko muzike - s osmijehom je rekao Jurčić. Što bi moglo značiti da bi ulazak u Ligu prvaka i ove godine mogao biti vrhunac, a tamo... No, za početak neka Dinamo stigne do Lige prvaka, premda, kaže Jurčić niti dobar u Europskoj ligi ne bi bio loš doseg. Ali, vratimo se igračima, oni su ti koji će, na kraju, igrati, po trenerovim uputama. Dvije glavne skupine na Rogli su oni koji mogu otići i oni koji su tek došli, pa eto i njihovih razmišljanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 19:26