Marko Todorov / CROPIX
OSJEČANIMA NE TREBA BITI ŽAO

MODRI PRERASLI OKVIRE HNL-A, OVA MOMČAD MOŽE U NEKU JAČU EUROLIGU Tko osvoji drugo mjesto, bit će najbolja hrvatska momčad jer Dinamo je - europska!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. veljača 2019. 09:07

Dinamo je apsolutnu dominaciju u prvenstvu potvrdio i u sudaru s Osijekom, uz Rijeku, najvećim rivalom. A sada, nakon maksimirske pobjede, Modri su na plus 16 u odnosu na drugoplasiranu Rijeku i naravno da se sve zna - naslov prvaka je obranjen. Osječani se sigurno ne sjećaju kad su bili ovako nadigrani, mogu otvarati šampanjac što nisu mnogo teže nastradali. Makar to možda malo ružno zvuči, Bjeličina je ekipa nastavila iživljavanje nad društvom uz HNL-a, nema tu prave konkurencije, ma koju momčad Bjelica izveo na teren.

Vjerojatno bi se i zaista druga momčad Dinama, ona Igora Jovićevića, borila za naslov. Ovom plavom rosteru na čelu sa sjajnim strategom odgovarala bi neka jača europska liga. Ovako, najveća povezanost Modrih i HNL-a leži u činjenici da fenomenalnim europskim nastupima Dinamo bilda koeficijent ostalim klubovima, koji bi na kraju sezone mogli poslati još kakvu zahvalnicu u Maksimir. Dinamo ih gura u “šengenski” prostor.

Modri su na Maksimiru opet igrali sjajan nogomet, vjerojatno najbolji u HNL-u ove sezone, bili su daleko bolji, imaju mnogo bolje igrače od Osijeka, kao i trenera koji uvijek zna sve figure postaviti u pobjedničku poziciju. Što je možda još važnije, tu utakmicu nisu dobili Livaković, Petković, Olmo, Hajrović ili Oršić, već uglavnom dečki koji odmaraju najveće zvijezde na njihovu europskom putu. Mora da je danas uživancija biti trener Dinama kad u svlačionici imate takve igrače. Dokaz je to da Modri imaju europske konture ne samo zbog prvog ešalona, već i zbog onih koji nisu na prvoj crti. Ali opet je Bjelica zaslužio komplimente, opet je impresionirao. Tempo modrih igrača nije padao tijekom utakmice, Dinamovi igrači stalno su jurišali kao srditi stršljenovi, bili su “Nijemci”, a to je zasluga trenera.

Osijek pak poraz ne smije shvatiti kao smak svijeta, oni su sigurno svjesni toga da će se s Rijekom potući za drugo mjesto. Ne samo njima; svima je jasno da je prvenstvo odlučeno, ne u toj utakmici, već davno prije. Ali ne treba ni njih ni ostale obeshrabriti činjenica da se ne mogu nositi s Modrima; oni moraju imati svoj put. Modri su izvan konkurencije, na neki način, onaj koji osvoji drugo mjesto bit će “najbolja” hrvatska momčad - Modri su ipak europska. Dinamo i mi svi skupa čekamo taj 7. ožujka i prvu utakmicu osmine finala Europske lige protiv Benfice. Modri su u sretnoj vezi s Europom, HNL je za njih ipak samo ljubav bez prevelike strasti, znaju iz navike da ih uvijek čeka, i uvijek s istom ponudom - naslovom prvaka.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 23:32