DINAMOVA SEZONA

Modri remizirali sa Splitom i u tužnoj atmosferi u Maksimiru podigli pehar naslova prvaka!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. svibanj 2012. 23:02

“Nulom” u vlastitoj, ali i u suparničkoj mreži Dinamo je okončao još jednu rezultatski dominantnu sezonu, oprostio se od svojih navijača do ljeta i novog pokušaja napada na Ligu prvaka.

Nećemo ovu zadnju utakmicu dugo pamtiti, niti je to bio nogomet kakvim bi se trebali u Dinamu ponositi, uostalom sama je utakmica ionako bila u drugom planu, svima je u glavi bio kraj sezone. Osim Ivanu Kelavi, koji je nakon sjajnih obrana u finalu Kupa i protiv Splita pokazao reprezentativnu formu.

U devetoj minuti Splićani su mogli povesti. Erceg je uzeo loptu i kad nije znao što bi s njom, ispred njega se poskliznuo Šimunić i otvorio mu prolaz prema vratima. Erceg je krenuo, pucao dobro, ali Kelava je odlično obranio. Na odbijenu loptu natrčao je Pehar, ali i njegov je udarac zaustavio Dinamov vratar, koji je nastavio braniti u formi od finala Kupa. Tri minute kasnije gosti su imali još jednu priliku, nakon ubačaja Hrgovića, najviši je u skoku bio Bagarić, no glavom je pucao preko vrata. Modri su prvi put zaprijetili u 14. minuti, Sammir je pucao, gostujući vratar Zagorac odbio je loptu. Tada je Dinamo preuzeo kontrolu i do kraja poluvremena zaprijetio još nekoliko puta.

Nije nastavak donio bolji nogomet, Dinamo je napadao, ali nije pronalazio put do mreže. Blizu je bio Beqiraj, obrana Splita u pravom je trenutku izbacila loptu u korner. Potom je pucao i Pivarić s lijeve strane, Zagorac je obranio. U 65. minuti iz igre je, praćen zvižducima, izišao Sammir, ušao je Kovačić ne bi li svojom idejom i talentom pokušao unijeti novosti u Dinamovu igru. Dinamo definitivno opasniji u drugom dijelu, ali rezultat je i ostao 0:0, a najbolji igrač Modrih bio je Ivan Kelava.

Nakon utakmice Dinamovi igrači primili pehar za naslov prvaka. Pehar je Modrima predao Miroslav Uljan, dopredsjednik HNS-a, predsjednika Markovića nije bilo. A još je zanimljivije da su medalje igračima i stožeru podijelili Davor Šuker i Damir Vrbanović. Time kao da su, praktički, najavili svoju skoru suradnju u HNS-u.

- Mi smo ostvarili sve ciljeve, prezentacije su bile bolje nego prijašnjih proljeća. Idem sad na odmor, vidimo se opet za Svetog Antu - kazao je Ante Čačić, kojega je prvi put s tribine gledala i supruga. I, nije pobijedio.

- Drago mi je da smo ostali nepobijeđeni, mi smo u Zagreb došli pobijediti - kazao je Splitov trener Tonći Bašić.

DINAMO - SPLIT 0:0

DINAMO (4-2-3-1): Kelava - Vrsaljko, Vida, Šimunić, Pivarić - Calello, Badelj - Leko, Sammir (Kovačić 65), Ibanez (Alispahić 74) - Beqiraj (Špehar 85)

SPLIT (4-1-4-1): Zagorac - Marčić(Galović 39), Vidić, Glumac, Hrgović - Pehar, Golubar, Erceg(Rebić 24), Bagarić, Vitaić - Baraban

KRAJ

90.minuta -Vrsaljko je probao snažnopo zemlji, ali Zagorac brani

87.minuta - Vitaić je probao iz daljine, Kelava izbacuje u korner

82. minuta - u Maksimiru je upriličen veliki vatromet

76.minuta - Vida je napravio prekršaj nad Rebićem, a iz slobodnog udarca Vitaićpuca preko gola

70.minuta - Velika prilika za Dinamo. Vrsaljko je prošao desnom stranom te je ubacio za Beqiraja koji puca s desetak metara preko gola

60.minuta - Pivarić je probao, ali Zagorac brani

56. - Dinamo dominira, igra se preselila na polovicu Crvenih

53.minuta - Badelj je probao proći kroz obranu Splita, ali je zaustavljen

50.minuta - Ibanez je odigrao za Beqiraja, ali je Zagorac bio brži

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

45.minuta - Ibanez se naša u dobroj situaciji. Pucao je iskosa s lijeve strane jako, ali pored gola

43.minuta - Golubar je bio u najboljoj šansi Crvenih na utakmici. Nakon što je utčao između Dinamovih igrača u kazneni prostor pucao je s oko 12 metara,ali je kelava sjajno reagirao i obranio udarac

40.minuta - Hrgović je ubacio iz slobodnog udarca,ali je Leko počistio

35.minuta - Sammir je ubacio iz kornera,lai je vratar Split uhvatio loptu ispred Beqiraja

32.minuta - Sammir je gurnuo za Ibaneza koji iz trka puca ravno u ruke Zagorca

30.minuta - Badelj je probao s desne strane, ali je Zgorac obranio

29.minuta - Igra se dosta čvrsto bez prilika za pogodak

22.minuta - Vrsaljko se našao u dobroj prilici, ali je pucao pored gola

21.minuta - Vida je tukao nakon ubačaja iz kuta,ali preko gola

20.minuta - Split dobro stoji na terenu te je imao najbolju priliku za vodstvo

14.minuta - Leko je proigrao za Sammira koji puca,ali Zagorac brani

8. minuta - Prva ozbiljna situacija na susretu. Erceg je zaprijetio Kelavi koji brani,na odbijenu loptu naletio je Pehar, alije obrana očistila

5.minuta - Još uvijekbez pravih prilika, Dinamo dominira. Ibanez je ubacio u kazneni prostor, ali previsoko za Sammira

1. minuta - Počela je utakmica

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 05:38