Danijela Peracic / CROPIX
GUŽVA U MAKSIMIRSKOJ

MODRI ROSTER Mamić: 'Ne trebam više nijednog igrača, imam ih sasvim dovoljno'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. siječanj 2015. 08:40

Ima ih 28, na prvi pogled previše za ono što Modre čeka na proljeće . I kad gledate na treningu, stvarno se čini da je Dinamo dobro pokriven na svim pozicijama, od golmanskih do napadačkih. Najmanje dvojica za svako mjesto, na nekim pozicijama čak i trojica.

- Situacija se neće puno mijenjati. Predviđam da ćemo ostati na 25 igrača, to bi onda bilo idealno - rekao je Zoran Mamić.

Mjesta za manevar

Ona trojica koji bi mogli, trebali otići, nisu nepoznanica, radi se o Addyju, Husejinoviću i Wilsonu. Dok smo ovo pisali još su bili u Rovinju, promjena situacije moguća je uvijek. Prva dvojica mogli bi na posudbe, premda time nisu baš oduševljeni, a Wilson bi se, potvrdili su i iz Dinama, mogao ipak vratiti u Sporting. Pa odande, kuda koji mili moji. Ali sve je to još “ako”, zasad više želja Modrih. No, vratimo se problematici.

Dakle, iako na svim pozicijama Zoran Mamić formalno ima glavno rješenje i alternaciju, na nekima je ipak “tanak”. Ostao je na tri stopera, Šimunoviću, Taravelu i Sigaliju, pa im je priključio veznjaka Ognjena Vukojevića.

- Vidim ga na toj poziciji, zašto ne? - reći će Zoran Mamić, a ni Vukojeviću to nije prvi susret s braničkom ulogom. Pinto je i dalje nedodirljiv, zamjena je Boras, na lijevoj strani su Pivarić i Musa. U veznoj liniji su Ademi, Brozović i Antolić i dalje prvi izbor, ode li u međuvremenu Brozović, uvijek mogu uletjeti Machado ili Ćorić, Ademijeva je alternacija Goncalo, jasno i Vukojević, koji uvijek može biti vraćen iz svoje nove uloge u staru. Problemi počinju u napadu. Pjaca, Henriquez, Fernandes, to je udarni trio koji će, pretpostavlja se, odraditi veći dio proljeća. Još kad se vrati Soudani, a Zoran Mamić očekuje da se vrati nakon Afričkog kupa nacija, a ne da ode u inozemstvo, bit će tu mjesta za manevar. Na Wilsona se ne računa, tu su mladi Fiolić i Cekici. Međutim, odlaskom Čopa, ostalo je prazno jedno mjesto u vrhu napada. Uz Henriqueza tu je još samo Hodžić, nedovoljno oporavljen, koji je tek krenuo s pripremama nakon šest mjeseci pauze.

I to je sad ona dvojba, koju svaki Dinamov trener ima početkom proljeća. Dovoljno igrača, a opet jedna ili dvije ozljede mogu promijeniti čitavu krvnu sliku momčadi. Dođe li, pak, netko, čak i da klinci odu na posudbu ili u Dinamo II odakle su došli, opet je gužva. A kad je gužva ne mogu svi igrati, a kad ne mogu igrati, onda su nezadovoljni.

Pitali smo zato Zorana Mamića što on misli o toj dvojbi, tom problemu, kako se nositi s njima tijekom proljeća.

- Ja ne bih više doveo nijednog igrača. Bilo jest nekih kombinacija, ali što se mene tiče, ja ih više ne trebam, imam ih dovoljno - rekao je Zoran Mamić, bez previše razmišljanja. No, naravno, uvijek su mogući neki odlasci ili dolasci, dugačak je još prelazni rok. No, trenerova vizija momčadi na terenu ne uključuje potrebu za dolaskom ijednog imena.

- Tek ako se, ne daj Bože, netko ozlijedi, ako Hodžić možda bude imao problema, s obzirom na ozljedu koju je imao, tek bih onda posegnuo za nekim pojačanjem. Ovako, stvarno nema potrebe - kaže Zoran Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 22:30