Bruno Konjevic / CROPIX
SAMOPOUZDANJE U DINAMU

Modri s navijačima na Trgu uoči Porta, Čačić poručio: Želim prezimiti u Europi!

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 15. rujan 2012. 16:55

Dozu samopouzdanja pred Porto, dinamovci su pokupili na Trgu bana Jelačića! Cijela momčad i Ante Čačić stigli su u subotnju špicu i podijelili s navijačima očekivanja uoči premijere Lige prvaka na Maksimiru. Nisu bili od velikih riječi. Prošlogodišnji debakl još je prisutan u mislima “modrih” vedeta.

- Ne treba letjeti i stavljati teret na leđa. Ajmo malo uživati - iskusno će Josip Šimunić čija je forma u posljednje vrijeme razlog više za optimizam Ante Čačića.

- Svoj posao radim najbolje što mogu - nasmijao se Šimunić prije nego što su ga razdragani navijači uzeli pod svoje.

Inače, na Trgu se skupio respektabilan broj navijača Dinama. Iako mnogi tvrde suprotno, “modri” su još popularni u gradu pod Sljemenom.

A zadovoljno je trljao ruke i Željko Kordić, Dinamov čovjek za ulaznice.

- Puno smo paketa prodali danas. Prestao sam više brojati - nije krio zadovoljstvo Kordić koji vjeruje kako će u utorak Maksimir biti ispunjen. A upravo ta atmosfera trebala bi biti igrač više protiv Porta.

- Znam kako ćemo pored njih, ali još ne znam s kime. Imamo još dva treninga koja će mi pomoći da otklonim neke nedoumice - podvukao je Ante Čačić svjestan da je početak jako važan.

- I dojam i rezultat moraju biti na razini. Imamo hipoteku loših rezultata od lani i cilj je popraviti dojam. Osobno, želim ostavariti ono što sam najavio kada sam preuzeo Dinamo - prezimiti u Europi. To je moj san.

A san će se ispuniti i Tonelu koji će se sunarodnjacima predstaviti u najelitnijem nogometnom natjecanju na svijetu. Dok je nosio majicu Sportinga, svlačionicu je dijelio s Joăo Moutinhom...

- Čuli smo se ovih dana, ali ostavit ću za sebe ono o čemu smo pričali - rekao je Tonel koji pozorno prati medije u Portugalu.

- Nisu se previše bavili Dinamom, ali poznajem taj mentalitet. Porto u svaku utakmicu ide da bi pobjedio. Bit će teška utakmica za Dinamo, ali neće biti laka ni za njih - istaknuo je stoper Dinama kojem je osobno stalo ostaviti dobar dojam.

- Protiv svojih želim biti najbolji

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 07:11