ČILEANAC U DRESU DINAMA

Modro pojačanje Fernandes: 'Bayer me puno platio, to znači da nešto vrijedim'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. lipanj 2013. 10:37

Tih je i samozatajan, još uvijek se nije sasvim opustio. No, polako se privikava na Dinamo, na nove suigrače, na nova pravila. Vidi se na treninzima da zna, da ima odlične fizičke predispozicije, svi jedva čekaju vidjeti kakav će biti kad krenu utakmice.

- Prvi dojmovi ovih nekoliko dana u Dinamu su odlični. Momčad me prihvatila, treninzi su zanimljivi, iskreno, nisam mislio da će biti tako dobro - govori tiho Junior Fernandes, uz simultani prijevod Luisa Ibaneza.

Čileanac, na posudbi iz Leverkusena došao je kao pojačanje od kojega se mnogo očekuje. Prevaga, dimenzija više u Ligi prvaka, da Dinamo ne bude samo prolaznik. Ono što se još moglo primijetiti na prvim treninzima jest da je Junior spreman, iako je kasnio s pripremama, ne osjeća se zaostatak, radi s igračima sve što treba.

- S jedne strane sam u zaostatku, jer nisam puno igrao zadnjih mjeseci, ali sam stalno i redovito trenirao pa sam fizički u odličnom stanju. Moram priznati, zaželio sam se utakmica, nedostaju mi pravi izazovi.

Opet, istaknuo je to i trener Jurčić, niste imali ni dana odmora od prošle sezone, došli ste izravno iz reprezentacije, može li to biti opasnost?

- Istina, nisam imao odmora, stalno treniram, pa sam se dogovorio s trenerom da mu kažem ako sam umoran, onda ću se malo odmoriti. Vjerujem da neće biti problema po tom pitanju.

Kad možemo Juniora Fernandesa očekivati u punoj formi, kad će nam pokazati da je opravdao status pojačanja?

- Apsolutno vjerujem da ću početak sezone dočekati potpuno spreman. Kažem, jedva čekam da krene sezona, da počnem igrati.

Ajmo sad na manje lijepa pitanja. Što se dogodilo u Leverkusenu, zašto nije više igrao?

- Nisam se uspio izboriti za mjesto, Bayer ima puno dobrih igrača na toj poziciji, momčad je igrala dobro i nisam dobivao puno prilike.

Kritizirao vas je sportski direktor Rudi Völler, rekao je da ste fantastičan igrač, ali da ne grizete dovoljno, da se ponašate kao da vam je svejedno hoćete li igrati ili ne?

- Teško se naviknuti na momčad i stil, kad samo treniraš i igraš pet do 10 minuta. Ne možeš ništa pokazati, nije to lako. Ali, zato sam došao u Dinamo da godinu dana kvalitetno radim, igram i da se vratim u Leverkusen. Bayer je za mene platio veliki novac, valjda to znači da nešto vrijedim, da imam što pokazati.

U Njemačkoj se niste uspjeli adaptirati, bojite li se da ćete se i na Hrvatsku teško priviknuti...

- Ne, nema straha. U Njemačkoj se nisam snašao samo zato što nisam igrao, od toga sve polazi. U Dinamo sam došao da bih igrao, bude li nogometno sve u redu, nema razloga da i sve ostale stvari ne budu dobre. Ne smeta mi ni zima, ni snijeg, osjetio sam to već u Njemačkoj.

Može se dogoditi da se nikad ne vratite u Leverkusen, da vas dogodine Dinamo otkupi i ostanete ovdje. Biste li to smatrali neuspjehom?

- Ne, zašto. To bi opet značilo da sam se dokazao u Dinamu, da sam imao dobru sezonu. Ne bih imao ništa protiv. Moram priznati da o Dinamu nisam znao puno, nisam pratio, znao sam samo da je u Europi i da igra Liga prvaka. No, moji Čileanci Pedro Morales i Bryan Carrasco ispričali su mi puno toga o ovome klubu.

Koje su vaše osnovne nogometne vrline? Vidjeli smo da ste brzi.

- Svakako mi je brzina prednost. Koliko trčim na 100 metara? Ne znam, nisam nikad mjerio, mogu reći da nisam baš brz kao Bolt, ha, ha. Ali da sam brz, jesam.

Što Dinamovi navijači mogu očekivati ove sezone? Golove, asistencije...?

- Moja je omiljena pozicija krilo, svejedno lijevo ili desno, igrao sam na obje strane. Naravno da želim uvijek zabiti što više golova, ali teško je reći neku brojku koju ciljam. Mogu samo obećati reći da ću dati sve od sebe kako bi zabio što više golova i upisao što više asistencija. Volim zabiti pogodak, ali svakako i dodati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 17:23