DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NA KORAK DO ODLASKA

Modrog ‘odmetnika‘ već čekaju u novom klubu! Dinamo planira dovesti dva stopera? Na listi želja i Hrvat

Zna se da bi veznjak u ponedjeljak trebao biti na liječničkom, pregovori oko stopera su dugi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. kolovoz 2021. 07:08

Dinamo će prodati Kristijana Jakića u Eintracht! Fiksna cijena transfera trebala bi iznositi 7 milijuna eura, s bonusima koji uključuju buduću prodaju mogla bi uhvatiti cifru do 10 milijuna eura. Danas su na programu posljedni razgovori i dogovori s njemačkim klubom. Naravno, dok sve nije riješeno, dok ne postane službeno, ne može se kazati da je transfer riješen, ali sve vodi prema tome.

Jakić se zamjerio maksimirskom društvu, jednostavno, Dinamo ga više ne želi! A i njemu bi sad nakon svega bilo praktički nemoguće istrčati na travnjak, možete misliti kako bi ga dočekali navijači nakon priče koja je isplivala. Kad se sve sagleda, za igrača koji je za Dinamo odigrao 57 utakmica i koji nije hrvatski reprezentativac dobiti takvu cifru izgleda kao jako dobar posao.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Kad se radi o stoperima, onda je situacija ovakva. Erik Sviatchenko je prva želja, njega bi Krznar najradije vidio u momčadi. Priča s kapetanom Midtyillanda se prema našim informacijama dosta dobro razvija. Druga opcija je kapetan Vitessea, Danilo Doekhi, a treća hrvatski stoper iz Rangersa Nikola Katić. S tim da se u prva dva slučaja radi o transferima, dok bi Katić došao na posudbu. S tim da nije isključeno da će Dinamo dovesti dva stopera, Katića i jednog od spomenute dvojice. Pregovori nisu laki...

Svaka opcija ima neke svoje adute. Sviatchenko ima 29 godina, s njime se dobiva iskustvo i stabilnost, ali na njemu se ne može zaraditi kod buduće prodaje. Doekhi ima 23 godine, mlad je, dobar stoper, a u zrelim godinama ga se može dobro transferirati. Katić pak pozna HNL, a treba mu revitalizacija karijere, ali je bio ozlijeđen, treba ga se čekati kako bi se vratio u pravu formu koja ga je dovela do Rangersa.

Jakić u ponedjeljak na liječničkom

Kristijan Jakić blizu je, dakle, odlasku u Eintracht iz Frankfurta, a prema informacijama koje smo u četvrtak dobili iz Njemačke, Jakića u ponedjeljak očekuju u Frankfurtu na liječničkom pregledu, naravno ako svi ovi zadnji detalji pregovora budu usuglašeni.

Ponedjeljak je u Njemačkoj predzadnji dan prijelaznog roka, jasno je da je to jedna od posljednjih prilika da Jakić otputuje u Frankfurt, obavi sve formalnosti i potpiše ugovor. Ako sve na kraju bude kako sad stvari stoje, Jakić je svoju zadnju utakmicu za Dinamo već odigrao, u srazu protiv Lokomotive kad je i zaradio tu ozljedu iz koje se kasnije izrodio incident. Zanimljivo je i da je Eintracht potencijalni Dinamov suparnik u skupini Europske lige, Jakić bi u tom susretu, ako do njega dođe, mogao biti na drugoj strani.

piše: Tomo Ničota

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 16:11