Dimitris Diamantakos
 VOJKO BASIC/CROPIX
KAKVE POHVALE

‘Momak je čudo od čovjeka, da ja imam tog Hajdukovog igrača samo nebo bi mi bilo granica!‘

Trener Slaven Belupa Tomislav Stipić naklonio se do poda strijelcu prvog pogotka za Hajduk
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. kolovoz 2020. 22:52

Tomislav Stipić, trener Slavena Belupa, nakon remija na Poljudu (2:2) najviše je riječi potrošio na ovoljetno Hajdukovo pojačanje:

- Temperamentno sam vodio momčad, jer ekipa je ogledalo trenera i trebam prenijeti energiju na momčad. Došli smo igrati na Poljud, htjeli smo pobijediti. Znali smo gdje su prostori za naš napad, naši su se bekovi visoko dizali. Iza naše zadnje linije bio je prostor za njihove napadače. Diamantakos? Raspitao sam se kod sportskog direktora St. Paulija o njemu i dobio odgovor da su ga htjeli ostaviti, ali nisu mogli. Tjelesno isklesan, moćan, ni iz čega je izjednačio. Da ja imam takvog samo bi mi nebo bilo granica. Momak je kao čovjek čudo, a po kvaliteti će uveličati HNL. Hajduk je dobio dijamanta. Jedanaesterac? Možete okrenuti kako god želite, ali naučio sam nešto iz zadnje utakmice kada smo u posljednjoj minuti promašili kazneni udarac. Znao sam da će Krstanović zabiti, imao sam taj osjećaj.

Hari Vukas, trener Hajduka, naravno nije bio oduševljen bodom: - Imali smo šansu na početku utakmice, pa se dogodio jedanaesterac, a na kraju se vidjelo da su prekidi naš problem. Na tome ćemo morati puno raditi. Prekidi su jedina zamjerka momčadi. Na meni i stožeru je dovesti taj segment do više razine. Do zadnje sekunde su igrači htjeli, željeli su, jednom će nam se taj trud vratiti. Jairo? Nema ga za derbi, ali koga nema, bez njega se mora i može. Imam širok fond igrača. Bili smo momčad i ovdje i u Osijeku, bili smo kompaktni. Imamo strašan napadački potencijal, Diamantakos je igrač koji stvara prevagu. Šteta da nismo duže izdržali. Nismo se mi htjeli povući, dogodilo se... Imali smo sličan problem dekoncentracije u Osijeku u zadnjim minutama. Trebamo vidjeti tko nije bio uz svog igrača, više raditi na treningu. Ali, sada prvo slijedi nekoliko dana odmora za sve.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 19:38